Η πρόταση της ΕΠΟ να αναλάβει καθήκοντα αρχιδιαιτητή ο Πίτερ Φρόιντφελντ ( ο οποίος ήταν για περίπου δέκα χρόνια αρχιδιαιτητής στη σουηδική Λίγκα) βρήκε αντίθετους τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ενώ η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έδωσαν την έγκρισή τους.

Μάλιστα, στις ενστάσεις που εξέφρασαν οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Λεωνίδας Μπουτσικάρης, η ΠΑΕ ΑΕΚ απάντησε με ψυχραιμία και ουσιαστικά επιχειρήματα.

Ο Γιώργος Κοσμάς έδωσε τον τόνο: «Είπε ο κ. Μαρινάκης ότι ο Σουηδός είναι άνεργος. Δηλαδή αν έστελνε κάποιο επιπλέον όνομα η ΟΥΕΦΑ, αυτός δεν θα ήταν άνεργος Οκτώβρη μήνα; Είναι υποκριτικό όλο αυτό που κάνετε. Είπε ο κ. Μπουτσικάρης ότι την προηγούμενη φορά “κόπηκε” από τις τέσσερις ομάδες ο Σουηδός και προτιμήθηκε ο Κλάτενμπεργκ και ο μοναδικός λόγος που ανέφερε ήταν ότι δεν έπεισε η προσωπικότητά του ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεν είπε ότι είναι αναξιόπιστος ή ύποπτος για διαφθορά. Κάθε άλλο. Παραδέχθηκε την εντιμότητά του και είπε ότι δεν αμφισβητεί την πορεία του και το ήθος του. Οπότε ποιο είναι το πρόβλημα;

Είπε ο κ. Μπουτσικάρης ότι είχε αναφέρει τότε ο Σουηδός πως θα ερχόταν στην Ελλάδα με την οικογένειά του και το τροχόσπιτό του και αυτό είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας του. Και πού είναι το κακό; Κακό δεν είναι το τροχόσπιτο. Κακό είναι το νταραβέρι. Χίλιες φορές το τροχόσπιτο, από τον Κλάτενμπεργκ που μιλούσε δεξιά και αριστερά και τίναξε το ποδόσφαιρο στον αέρα».

Λέει ο κ. Μπουτσικάρης ότι είναι κόντρα στην ολιστική μελέτη και στους κανονισμούς αυτή η διαδικασία και ότι θα έπρεπε να έχει αποφασίσει η ΕΕΠ πώς θα γίνει αυτή η αναζήτηση. Δεν υποχρεώνει για κάτι τέτοιο η ολιστική μελέτη.

Να μας διαβάσει παρακαλώ το καταστατικό στο εν λόγω σημείο περί εκλογής αρχιδιαιτητή ο κ. Φιλιππούσης, για να διαπιστωθεί αν είναι έτσι τα πράγματα και για το ποιος φέρνει προτάσεις για αρχιδιαιτητή (σ.σ. σε εκείνο το σημείο ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ διάβασε το καταστατικό και έγινε σαφές ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ εισηγείται σχετικώς και προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου).

Η ΑΕΚ θέλει έναν αρχιδιαιτητή που δεν θα μιλάει με ομάδες, θα είναι έντιμος και καθαρός. Ο Σουηδός έχει αυτά τα στοιχεία και μας καλύπτει το βιογραφικό του. Ηταν δέκα χρόνια αρχιδιαιτητής στη Σουηδία. Τι έχουν να του προσάψουν; Από την ΟΥΕΦΑ είχε προκύψει η υποψηφιότητά του και στο παρελθόν. Τότε δυστυχώς κάναμε λάθος και προτιμήσαμε τον Κλάτενμπεργκ με τα γνωστά άθλια αποτελέσματα. Ας αποκαταστήσουμε και εκείνο το σφάλμα. Η ΑΕΚ δεν έχει κανέναν λόγο να μην ψηφίσει την πρόταση για τον κ. Φρόιντφελντ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ