Το παρ’ ολίγον “διαζύγιο” του Αμραμπατ με την ΑΕΚ τελικά ανετράπη και ο Μαροκινός ποδοσφαιριστής θα βρίσκεται κανονικά στην Ένωση και τη νέα χρονιά, όπως άλλωστε επιβάλλεται και μέσα από το συμβόλαιό του.

Ο παίκτης θεωρούνταν επί της ουσίας “φευγάτος” από την ΑΕΚ, και οπως ήταν λογικό, στο νέο τεχνικό επιτελείο της ομάδας ο σχεδιασμός γινόταν χωρίς την παρουσία του Αμραμπατ.

 Ο επιθετικός του “δικεφάλου” είχε μεταβεί εδώ και μία εβδομάδα στην Ολλανδία (πριν μεταβεί εκεί η αποστολή της ΑΕΚ), έχοντας ειδική άδεια από την Διοίκηση, προκειμένου να συζητήσει το σοβαρότατο προσωπικό πρόβλημα που υπήρχε με το οικογενειακό του περιβάλλον και τον απασχολούσε εντόνως τους τελευταίους μήνες.

Ωστόσο, και ενώ η υπόθεση ακόμη και μέχρι το πρωί της Κυριακής έδειχνε να οδηγείται σε αδιέξοδο, καθώς ο 35χρονος Μαροκινός δεν εύρισκε λύση στο οικογενειακό του πρόβλημα, τις απογευματινές ώρες η πολυπόθητη λύση βρέθηκε και ο παίκτης μετέβη στο Άλκμααρ με το χαμόγελο στα χείλη, ώστε να ενσωματωθεί στην αποστολή της Ένωσης.

Είναι αλήθεια ότι εάν δεν βρισκόταν λύση στο πρόβλημα του, ο Αμραμπατ αντικειμενικά δεν θα μπορούσε να έχει τον νου του στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, αλλά και από την πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΚ τού δόθηκε αρκετός χρόνος ώστε να μπορέσει να βρει τη λύση που θα εξυπηρετούσε και τις δύο πλευρές.

Είναι επίσης γεγονός, ότι με τον δικό της τρόπο, η επίσημη ΑΕΚ βοήθησε στην επίλυση του μεγάλου προβλήματος του Αμραμπατ, με το αποτέλεσμα να είναι ευτυχές, αφού ο διεθνής Μαροκινός θα μπορεί πλέον απερίσπαστος να αφοσιωθεί στις υποχρεώσεις του στο “κιτρινόμαυρο” club και να προσθέσει ένα ακόμη σημαντικό γρανάζι στην ποδοσφαιρική μηχανή που επιθυμεί να δημιουργήσει ο Ματίας Αλμέιδα.

Ο Αργεντινός τεχνικός είχε εκφράσει την επιθυμία του να έχει στο ρόστερ του τον Αμραμπατ, ωστόσο γνώριζε ότι μια θετική έκβαση στο πρόβλημα του παίκτη ήταν αρκετά δύσκολη υπόθεση.

Τώρα όμως που το ζήτημα διευθετήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γίνεται αντιληπτό ότι η ΑΕΚ αποκτά ακόμη πιο ισχυρή δύναμη κρούσης, καθώς για τον κ. Αλμέιδα και το επιτελείο του που δεν υπολόγιζαν στα σχέδιά τους τον Μαροκινό επιθετικό,  η ενσωμάτωσή του προσδίδει τα χαρακτηριστικά μιας “καινούργιας” μεταγραφής…