Αντίστροφα μετρούν στην ΑΕΚ για την είσοδο της ομάδας στο νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, το «OPAP Arena».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δικέφαλος», η Ένωση κατέθεσε αίτημα στη SUper League, προκειμένου να παίξει εκτός έδρας στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, που ξεκινά στις 20-21 Αυγούστου.

Με αυτή την κίνηση, οι «κιτρινόμαυροι» δείχνουν πως τα εγκαίνια του νέου γηπέδου θα γίνουν ανήμερα στις 17 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται φυσικά για μία ξεχωριστή ημερομηνία, αφού η 17η Σεπτεμβρίου είναι η μέρα γιορτής της Αγίας Σοφίας.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα μεταξύ άλλων αναφέρει:

«…στο επίσημο αίτημα λοιπόν που κατέθεσε η Α.Ε.Κ. στην πρόσφατη συνεδρίαση της Super League, ζήτησε να μην παίξει με κάποια από τις ομάδες που θα έχουν ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη), την αγωνιστική που θα διεξαχθεί (17-18 Σεπτεμβρίου). Δεν την ενδιέφερε αν θα είναι εντός ή εκτός έδρας το ματς της. Διότι ακόμα και εκτός έδρας να παίζει, όπου και αν είναι αυτό, θα έχει «ελεύθερο» το Σάββατο, που είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια του «ΝΑΟΥ» μας», αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ και συνεχίζει:

«Γιατί προχώρησε σε αυτό το αίτημα η Α.Ε.Κ.; Διότι πολύ απλά αν παίξει με μία ομάδα που δε θα έχει ευρωπαϊκές «υποχρεώσεις», θα έχει τη δυνατότητα -και… προκαταβολικά τη σύμφωνη γνώμη του αντιπάλου της- το ματς να γίνει την Παρασκευή, ώστε όλη η ομάδα να δώσει το «παρών» το Σάββατο, ανήμερα της γιορτής της Αγίας Σοφίας στη μεγάλη γιορτή που θα γίνει για την επιστροφή στο «σπίτι» μας μετά από 19 και πλέον χρόνια «ξεριζωμού» και «προσφυγιάς»!

Σε αντίθετη περίπτωση (αν παίζαμε δηλαδή με μία από τις ομάδες που παίζουν Ευρώπη) αυτό δε θα ήταν εφικτό, διότι το τριήμερο 13, 14 και 15/9, είναι προγραμματισμένη η 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων των Champions League, Europa League, Conference League και δε θα υπήρχε το απαραίτητο χρονικό «περιθώριο» για να… ξεκουραστούν».