Είναι γνωστό ότι στην ΑΕΚ, ο Ματίας Αλμέιδα έχει ζητήσει έναν “καθαρό” σέντερ φορ, έναν παίκτη δηλαδή που κατά κύριο λόγο αρέσκεται να κινείται στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου, με ευκολία στο γκολ.

Ο Αργεντινός τεχνικός έχει θέσει τον Καρίμ Ανσαριφάρντ εκτός των πλάνων του (ο Ιρανός έμεινε στην Αθήνα και προπονείται με το γκρουπ των παικτών που δεν υπολογίζει) και επομένως είναι μεγάλη η ανάγκη απόκτησης κεντρικού επιθετικού, καθώς επί της ουσίας ο μόνος που υπάρχει στην κορυφή της επίθεσης αυτή τη στιγμή στον “δικέφαλο”, είναι ο συμπατριώτης του και ιδιαιτέρως αγαπητός στις τάξεις των φίλων της ΑΕΚ, Σέρχιο Αραούχο.

Ο ποδοσφαιριστής λοιπόν που διαθέτει αυτού του είδους τα χαρακτηριστικά και η περίπτωσή του απασχολεί τους ιθύνοντες της “Ενωσης”, φαίνεται να είναι ο διεθνής Αμερικανός Χατζί Ράιτ.

Ο τουρκικός Τύπος ανέδειξε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, τα στελέχη της οποίας κατ’ αρχήν ζήτησαν πληροφορίες για τον 24 ετών υψηλόσωμο επιθετικό, ο οποίος έκανε εντυπωσιακή σεζόν με την Αντάλιασπορ.

Αγωνιζόμενος ως δανεικός από την Σοντερίσκε της Δανίας, πέτυχε 15 γκολ σε συνολικά 34 παιχνίδια της τουρκικής ομάδας.

Ωστόσο η Σοντερίσκε υποβιβάστηκε και ο παίκτης είναι λογικό να μη θέλει να επιστρέψει στην παγωμένη Δανία, αλλά να εξετάζει το ενδιαφέρον που δείχνουν η Χαλ και η Τράμπζονσπορ, όπως και η Αντάλιασπορ, η οποία μάλιστα κατά τα τουρκικά δημοσιεύματα επιθυμεί διακαώς και μάλλον σε μεγαλύτερο βαθμός από τις δυο προηγούμενες, να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΑΕΚ έχει κάνει κίνηση προκειμένου να αγοράσει τον Ράιτ και (όπως άλλωστε και η Αντάλιασπορ) βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με την Σοντερίσκε για την απόκτηση του Αμερικανού επιθετικού.