Για την συνολική εικόνα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, αλλά και για το φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Μπάγερ Λεβερκούζεν (0-0) μίλησε ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος.

Οσα είπε στο PAO TV

Για τον αγώνα με την γερμανική Μπάγερ Λεβερκούζεν: «Είναι μεγάλη χαρά να αντιμετωπίζουμε μεγάλες ομάδες. Είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου, αλλά πιστεύω σταθήκαμε αντάξιοι. Τεστάραμε τις δυνατότητες μας και βγάλαμε στο γήπεδο πράγματα που θέλαμε μέσα από την προπόνηση. Πιστεύουμε στο πλάνο και ελπίζουμε να πάμε καλύτερα στο μέλλον».

Για το “μηδέν” που κράτησε η άμυνα του Παναθηναϊκού στα τρία φιλικά: «Είναι σημαντικό ότι δεν δεχθήκαμε γκολ σε τρία παιχνίδια. Αυτό δείχνει ότι είμαστε συμπαγείς, ότι παίζουμε ο ένας για τον άλλον. Σίγουρα πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα και στην άμυνα και στην επίθεση. Είναι πολύ σημαντικό ότι η ομάδα δεν δέχεται γκολ εύκολα».

Για την έως τώρα προετοιμασία: «Πιστεύω ότι δουλεύουμε παρά πολύ σκληρά. Σίγουρα η προετοιμασία στην Αυστρία θεωρώ ότι είχε μεγάλη επιτυχία. Όπως και στον Βόλο, όπου βελτιωθήκαμε στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Τώρα που θα γυρίσουμε στην Αθήνα, θα συνεχίσουμε να δίνουμε το 100%, για να είμαστε αντάξιοι των απαιτήσεων και στην Ευρώπη».

Για την κατάσταση της ομάδας: «Βλέπω μεγάλες διαφορές, τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Είμαστε μια δεμένη ομάδα, δουλεμένη και βγαίνουν αυτοματισμοί μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε όλοι μας, αλλά πιστεύω ότι είμαστε σε ένα καλύτερο σημείο απ’ ότι πέρυσι αυτήν την εποχή».