Η διάθεση που δείχνουν οι παίκτες της ΑΕΚ στην προετοιμασία επί ολλανδικού εδάφους. αλλά και η ανταπόκρισή τους στο νέο σκεπτικό που ο ίδιος επιθυμεί να δουλεύουν, άφησε ικανοποιημένο τον Ματίας Αλμέιδα.

Μιλώντας στην κάμερα της Cosmote TV και τον Δημήτρη Ξαρλή, ο Αργεντινός τεχνικός είπε μετά το νικηφόρο με σκορ 21 φιλικό αγώνα εναντίον της Φόλενταμ:

«Ηταν μια πολύ καλή προπόνηση. Εχουμε ένα συγκεκριμένο σκεπτικό για το πώς θέλουμε να παίζουμε και μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό που υπάρχει οι παίκτες ανταποκρίθηκαν σωστά σε όλα».

Για την εικόνα και τις νίκες της ΑΕΚ απέναντι σε ομάδες που θεωρητικά είναι πιο έτοιμες χρονικά από αυτήν

«Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση. Κάνουμε δυνατές διπλές προπονήσεις. Αυτά τα παιχνίδια απέναντι σε ομάδες που είναι σε αυτό το στάδιο, νομίζω μας βοηθούν. Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις σύστημα. Η διάθεση των παικτών μας βοηθά και μας κάνουν καλό».

Για τον Πινέδα και την προσαρμογή του στις νέες του υποχρεώσεις στην ΑΕΚ

«Αυτό που προσπαθεί να κάνει, είναι να προσαρμοστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα. Δεν είναι εύκολο, είναι διαφορετική γλώσσα, διαφορετική κουλτούρα, διαφορετικό πρωτάθλημα. Είναι όμως ένα καλό παιδί και πιστεύω ότι θα αφήσει το στίγμα του».