Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας MTB (ΧCOXCCXCR) που διεξήχθη στην Νεάπολη Λασιθίου και διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, τον Δήμο Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) και τον Ποδηλατικό Ομιλο ΔΡΗΡΟΣ Νεάπολης, πρωταγωνίστησε ο ποδηλάτης της ΑΕΚ Νίκος Γεωργιάδης.

Στον αγώνα XCO του Σαββάτου κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία του Νέων Ανδρών (U23) και την 5η στη γενική βαθμολογία των Ανδρών (Men Elite).

Στον αγώνα της Κυριακής στο XCC κατετάγη 2ος στους Νέους και 7ος στη γενική βαθμολογία.

Ο Νίκος Γεωργιάδης είδε τις εκπληκτικές του εμφανίσεις να του δίνουν το εισιτήριο για την Εθνική Ομάδα Ορεινής Ποδηλασίας, όπου θα τρέξει στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Ξάνθης ,το διήμερο 30 και 312 Αυγούστου 2022.

Επίσης διεξήχθη για πρώτη φορά στα χρονικά Πανελλήνιο ΜΤΒ στην κατηγορία των Παμπαίδων, όπου και έλαβε μέρος ο αθλητής της ΑΕΚ Ιωάννης Τριανταφυλλίδης, ο οποίος στην κούρσα του XCO στην 1η προκριματική σειρά πλασαρίστηκε στην 20άδα.

Μεγάλες επιτυχίες υπήρξαν όμως και στην Αττική, και συγκεκριμένα στην ανάβαση Αγίου Μερκουρίου, με ατομική χρονομέτρηση.

Οι αθλητές  της ΑΕΚ Ευάγγελος Σακκέλης και Κωνσταντίνος Κατσιλιέρης θριάμβευσαν στις κατηγορίες τους κατακτώντας τα χρυσά μετάλλια στην Γ1 και Δ1 αντίστοιχα, ενώ σε καλό χρόνο πλασαρίστηκε και ο  Σταύρος Αρχόντης.