Έπεσε η αυλαία του 10oυ Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach Handball Ηράκλειο 2022 το βράδυ της Κυριακής, με την Κροατία να αναδεικνύεται Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στους άνδρες και τη Γερμανία στις γυναίκες.

Συγκεκριμένα, στον τελικό των ανδρών η Κροατία επικράτησε με 2-0 της Δανίας (22-24, 18-21), ενώ η Γερμανία νίκησε με 2-0 την Ισπανία στον τελικό γυναικών (14-15, 20-22).

Η Κροατία πέτυχε το νταμπλ, καθώς κυριάρχησε στα τουρνουά των ανδρών για 3η φορά στην ιστορία της, αλλά και των εφήβων. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Δανία και το χάλκινο η Βραζιλία, ενώ η ελληνική ομάδα κατέλαβε την 4η θέση. Στην κατηγορία των Εφήβων, πίσω από την Κροατία ακολούθησαν η Βραζιλία και το Ιράν.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών θριάμβευσε η Γερμανία που ανέβηκε στον θρόνο για πρώτη φορά, ακολουθούμενη από την Ισπανία και την Ολλανδία, ενώ η (νικήτρια στη διοργάνωση του 2018, στο Καζάν) Ελλάδα κατέλαβε την 4η θέση.

Η Γερμανία αφού κατέκτησε το Euro το περασμένο καλοκαίρι, τώρα πήρε και το Παγκόσμιο με το απόλυτο 18-0 νίκες και 36-0 σετ, κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη ομάδα στα χρονικά! Στην κατηγορία των Νεανίδων το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ισπανία, το ασημένιο η Ολλανδία και το χάλκινο η Πολωνία.