Ενας Ρώσος από το χωριό Παργκόλοβο κοντά στην Αγία Πετρούπουλη, πυρπόλησε την τοπική εκκλησία, επειδή η σύζυγός του… δώριζε ό,τι χρήματα έβγαζαν σε αυτή!

Στην αρχή, πολλοί πίστευαν ότι η πυρκαγιά ήταν αποτέλεσμα βραχυκυκλώματος, ενώ άλλοι το είδαν ως σημάδι από τον θεό ώστε να χτιστεί μια μεγαλύτερη και πιο όμορφη εκκλησία.

Ωστόσο, οι Αρχές έψαξαν λίγο πιο ρεαλιστικά τα στοιχεία και δεν άργησαν να βρουν τι ακριβώς συνέβη, όπως και τον πραγματικό ένοχο.

Οπως αναφέρει ρωσική ιστοσελίδα, ο πατέρας τεσσάρων παιδιών φέρεται να τσακώθηκε με τη σύζυγό του, η οποία έδινε όλα τα χρήματά τους στην εκκλησία.

Ετσι, το πρωί της Κυριακής, έβαλε ένα μπιτόνι βενζίνης στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, πήγε στην εκκλησία και πέταξε την βενζίνη στους τοίχους. Αφού βεβαιώθηκε ότι δεν υπήρχε κανείς μέσα, έβαλε φωτιά.

«Δούλευε 24 ώρες το 24ωρο, έχουν τέσσερα παιδιά και η γυναίκα του δουλεύει στην εκκλησία. Ό,τι κέρδιζε, το έφερνε στον ναό. Εξαιτίας αυτού, είχαν μια σύγκρουση. Κατάλαβε ότι ή θα έκανε κάτι κακό στη γυναίκα του ή θα έκαιγε τον ναό», αναφέρει η ιστοσελίδα.

Ο άνδρας επέλεξε το δεύτερο, και δεν αρνήθηκε ποτέ την ενοχή του μπροστά στην αστυνομία.

Ζήτησε μάλιστα να κρατηθεί για το έγκλημά του, αλλά ο δικαστής αποφάσισε να επιστρέψει σπίτι του, μέχρι να εκδοθεί η ποινή για την υπόθεσή του.