Συνεχίζει ο Ματίας Αλμέιδα το “βαρύ” προπονητικό πρόγραμμα στους παίκτες του στο Αλκμααρ της Ολλανδίας.

Ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ δίνει ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της φυσικής κατάστασης, εκεί όπου η Ενωση πέρυσι “πονούσε” ιδιαιτέρως. Αλλωστε, ο ίδιος είναι γνωστό ότι είναι λάτρης της καλής κατάστασης των παικτών του, καθώς στις ομάδες που έως τώρα έχει αναλάβει, η ένταση ήταν το κύριο χαρακτηριστικό τους.

Σύμφωνα με το οργανόγραμμα της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ, οι ποδοσφαιριστές της έως το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Αυγούστου, θα πρέπει να έχουν φτάσει σε ένα αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο εκγύμνασης.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι σε λίγες εβδομάδες η απόδοση της ομάδας θα μπορεί να βρεθεί σε υψηλά στάνταρ, αλλά προέχει η φυσική κατάσταση, που προσδίδει ένταση και συνεχή κίνηση σε ένα ποδοσφαιρικό σύνολο και είναι το πρώτο ζητούμενο για τον Αργεντινό τεχνικό και τους συνεργάτες του.

Σήμερα Παρασκευή, το πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει με τους συνεργάτες του, περιλαμβάνει προπόνηση στις 9 το πρωί, αλλά και στις 4 το απόγευμα τοπική ώρα. Διπλή προπόνηση λοιπόν, ωστόσο οι παίκτες και το “σταφ” της ομάδας δεν θα επιστρέψουν στο ξενοδοχείο.

Και αυτό διότι αμέσως μετά, η αποστολή του “δικεφάλου” θα αναχωρήσει οδικώς για το Βέλγιο, όπου και θα διανυκτερεύσει.

Ο λόγος του ταξιδιού στην γειτονική χώρα, αφορά στο φιλικό του Σαββάτου 16 Ιουλίου, καθώς είναι προγραμματισμένη η πρώτη φιλική αναμέτρηση της χρονιάς (17:00 ώρα Ελλάδας) εναντίον της  Γκενκ.

Ο αγώνας θα έχει και απ’ ευθείας τηλεοπτική κάλυψη από την Cosmote TV.