Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση παίρνοντας θέση για το θέμα των χρημάτων από το Στοίχημα που απειλεί να τινάξει στον αέρα το πρωτάθλημα.

Θέση για το θέμα των χρημάτων από το Στοίχημα που δεν έχουν πάρει οι ΚΑΕ πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ μετά την συνεδρίαση του στέλνοντας το μήνυμα προς την Κυβέρνηση για να δώσει άμεσα λύση.

Άλλωστε, είναι ξεκάθαρο ότι οι περισσότερες ομάδες είναι οριακά σε ότι αφορά τα οικονομικά τους, γεγονός που απειλεί να τινάξει στον αέρα το πρωτάθλημα.

Η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ αναφέρει:

«Το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ στα 30 χρόνια ζωής του έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό και τους Έλληνες φιλάθλους μεγάλες χαρές και συγκινήσεις και 17 ευρωπαϊκούς τίτλους.

Ακόμη από την οικονομική δραστηριότητα του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ έχει δημιουργηθεί εργασία με κατοχυρωμένα δικαιώματα για εκατοντάδες επαγγελματίες και το ελληνικό δημόσιο έχει εισπράξει εκατομμύρια ευρώ φόρων.

Η ελληνική επαγγελματική καλαθοσφαίριση δεν προβάλλει παράλογες και αναιτιολόγητες απαιτήσεις αλλά διεκδικεί τα δικαιώματα της και ίση αντιμετώπιση σε σχέση με τον υπόλοιπο ελληνικό αθλητισμό από την φορολογία των κερδών από τυχερά παιγνία.

Επίσης, οι ομάδες της Basket League που αγωνίστηκαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της απελθούσας σεζόν, 2021-22, δεν έχουν πάρει το μερίδιο που τους αναλογεί από την φορολογία των κερδών από τυχερά παίγνια.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Κυβέρνηση κατανοεί το αίτημα μας και θα φροντίσει να αποκατασταθεί η ισότιμη αντιμετώπιση και το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ να λάβει εκείνα που δικαιούται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ