Πίστη στο πλάνο αντιμετώπισης της Σλάβια Πράγας στον αυριανό αγώνα της Λεωφόρου ζήτησε από τους παίκτες του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Σέρβος προπονητής του “τριφυλλιού“, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι παίκτες του σε καμία περίπτωση δεν θα έχουν άγχος για την πρόκριση. “Δεν πρέπει να έχουμε άγχος, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσανατολισμένοι αυστηρά στον στόχο μας”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γιοβάνοβιτς, ο οποίος υποσχέθηκε “οι οπαδοί μας να είναι σίγουροι πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δικαιώσουμε τις προσδοκίες τους”.

Παραλλήλως, ανέφερε ότι κάποιες αλλαγές θα γίνουν σίγουρα στην αρχική ενδεκάδα, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ασκήσει περισσότερη πίεση και να έχει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, η επί πέντε χρόνια απουσία του Παναθηναϊκού από την Ευρώπη ίσως είναι ένα εμπόδιο που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και πως όταν πληροφορήθηκε ότι τον γήπεδο θα είναι γεμάτο, ένιωσε πίεση και τεράστια υποχρέωση απέναντι στον κόσμο της ομάδας.

Σε ό,τι αφορά στη διαιτησία, ο προπονητής του ΠΑΟ σημείωσε ότι συνήθως αποφεύγει να μιλάει για τις διαιτητικές αποφάσεις διότι υπάρχει η περίπτωση πιθανότητας λάθους από την πλευρά του, ιδιαιτέρως εάν δεν έχει δει καλά την όποια επίμαχη φάση. Οπως υπογράμμισε, είναι προτιμότερο να εστιάζουμε στις δικές μας ενέργειες, στις δικές μας πρωτοβουλίες σχετικά με το τι πήγε ή δεν πήγε καλά, παρά στους διαιτητές.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Για τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός: «Το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού δεν μας δίνει πάρα πολλές επιλογές. Σίγουρα πρέπει να παίξουμε διαφορετικά αναφορικά με τον τρόπο μας, αλλά και την διάθεσή μας για να βρούμε λύσεις. Οι Τσέχοι έχουν συγκεκριμένο τρόπο που αγωνίζονται. Πρέπει να έχουμε διάθεση, θάρρος αυτά τα 90 λεπτά για να εκμεταλλευτούμε και την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσει ο κόσμος μας».

Εάν το sold out φέρνει πίεση στους παίκτες: «Σίγουρα όχι. Και πέρυσι ο κόσμος του Παναθηναϊκού έδινε πάντα θετική ενέργεια στην ομάδα, ακόμη και στις δύσκολες περιόδους. Πιστεύω θα μας δώσει ένα παραπάνω κίνητρο και δεν θα μας δημιουργήσει άγχος».

Εάν συσπειρώθηκε η ομάδα από τη διαιτησία στην Πράγα: «Αποφεύγω να μιλάω για την διαιτησία. Αφιερώνω πολύ περισσότερο χρόνο στο να διορθώσουμε τα δικά μας λάθη. Ειδικά σε περιπτώσεις που δεν είμαι σίγουρος για μία απόφαση αποφεύγω να την σχολιάζω γιατί εκπροσωπώ ολόκληρη την ομάδα. Η κάρτα που δέχθηκε ο Παλάσιος δεν χρειαζόταν. Ο Σεμπάστιαν δεν εκβιάζει καταστάσεις για να κερδίσει φάουλ ή πέναλτι. Η απόφαση αυτή μας κόστισε ένα πολύ σημαντικό μας παίκτη τόσο για το ματς εκεί όσο και για αύριο. Το παιχνίδι της Πέμπτης θα είναι εντελώς διαφορετικό. Πρέπει να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι. Να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να είμαστε σοβαροί, ειδικά κόντρα σ’ έναν τόσο ποιοτικό αντίπαλο».

Εάν υπάρξουν αλλαγές: «Κάποιες αλλαγές θα γίνουν σίγουρα. Η κατάσταση στο πρώτο ματς ήταν περίεργη. Κάποιοι παίκτες είχαν ελάχιστες προπονήσεις. Ο Μπαρτ και ο Άλεξ (Σένκεφελντ και Αλεξανδρόπουλος) που είχαν κάποια θέματα είναι πλήρως έτοιμοι. Η μία εβδομάδα έξτρα δουλειά βοήθησε τόσο τον Σπόραρ όσο και τους Αϊτόρ, Ιωαννίδη και Χουάνκαρ που δεν ήταν πλήρως έτοιμοι».

Για τον τρόπο παιχνιδιού: «Σίγουρα υπήρχαν κάποια τακτικά θέματα στον αγώνα της Τσεχίας. Δεν είχαμε τόσα προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία, όσο όταν εμείς είχαμε την μπάλα. Αυτό προσπαθήσαμε να δουλέψουμε κι αυτή την εβδομάδα. Και η ανάλυση του πρώτου παιχνιδιού μας κατέδειξε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα».

Για το τη Σλάβια Πράγας: «Είναι μία ομάδα που παίζει με συγκεκριμένο τρόπο και σίγουρα αυτό τους βοηθάει. Δεν πιστεύω πως θα τον αλλάξουν δραστικά. Το θέμα είναι εμείς να μπορέσουμε να είμαστε πιο αποδοτικοί. Να βρίσκουμε περισσότερες λύσεις όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας για να μπορέσουμε να απειλήσουμε. Θέλουμε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας για να δημιουργήσουμε περισσότερες φάσεις. Δεν μπορώ να σας πω και πάντα, αλλά δουλέψαμε αρκετά πάνω σ’ αυτό το κομμάτι αυτή την εβδομάδα».

Για τις απουσίες των Τσέχων: «Δεν είναι δύο απουσίες που μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους. Σίγουρα καταλαβαίνετε κι εσείς πως είναι μία ομάδα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει 6 και 7 παίκτες ανάλογα το παιχνίδι που έχει μπροστά της. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια που έδωσαν, πάντα υπήρχαν 6-7 αλλαγές στην ενδεκάδα τους, χωρίς να αλλάζει ο τρόπος παιχνιδιού τους. Σίγουρα τόσο ο Σάντος όσο και ο Έβερτον είναι καλοί παίκτες, όμως η Σλάβια έχει λύσεις. Δεν νομίζω όμως πως χρειάζεται να ασχοληθούμε τόσο πολύ με τις απουσίες».

Εάν ένα γρήγορο γκολ θα βοηθήσει ή ο έλεγχος του αγώνα: «Δεν θα είναι ένα ισορροποημένο παιχνίδι. Πρέπει να πάρουμε αρκετά ρίσκα για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα μας επιτρέψουν να κυνηγήσουμε την πρόκριση. Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει ένα γρήγορο γκολ. Αυτό που θα βοηθήσει σίγουρα είναι να αλλάξουμε την εικόνα μας. Στο πρώτο παιχνίδι η Σλάβια μπήκε με περισσότερη δυναμική, ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Αυτός είναι ο στόχος μας. Να μπορέσουμε να το αλλάξουμε αυτό».

Κατά πόσο θα επηρεάσει τις μεταγραφές το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα: «Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω γι’ αυτό. Σίγουρα θα είναι καλύτερα τα πράγματα αν προκριθούμε. Θα έχουμε καλύτερο κλίμα, μεγαλύτερα παιχνίδια. Αλλά το μεταγραφικό πλάνο δεν θα επηρεαστεί».

Εάν θα επηρεάσει αρνητικά η επί πέντε χρόνια την απουσία της ομάδας από την Ευρώπη: «Πιστεύω ναι. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι λίγο διαφορετικά σε σχέση με την δυναμική των ομάδων και τις εμπειρίες που αποκτάς. Σίγουρα η απουσία του Παναθηναϊκού, μιας ομάδας που είναι συνδεδεμένη μ’ αυτά τα παιχνίδια, παίζει ένα ρόλο. Προσπαθούσαμε να κάνουμε φιλικά με ανταγωνιστικές ομάδες, αλλά σίγουρα δεν φτάνουν στο επίπεδο των ευρωπαϊκών αγώνων. Δεν πρέπει όμως αυτό να το βλέπουμε ως δικαιολογία. Πρέπει να επικεντρωνόμαστε στις εμπειρίες που αποκτά η ομάδα απ’ αυτά τα ματς. Αλλά σίγουρα επηρεάζει γιατί οι πιέσεις και οι απαιτήσεις αυτών των αγώνων είναι διαφορετικές».

Για την αγάπη που λαμβάνει ο ίδιος και ο κόσμος από την ομάδα: «Τεράστια πίεση για μένα. Θετική πίεση όμως. Αυτά που κάνουμε την περσινή περίοδο δεν μπορούσαμε να τα κάνουμε χωρίς τον κόσμο. Ήταν μία χρονιά δύσκολη με μεγάλες διακυμάνσεις. Πάντα όμως η ατμόσφαιρα σ’ αυτό το γήπεδο ήταν θετική, ακόμη και τις δύσκολες περιόδους. Η παρουσία τους είχε πολύ μεγάλη σημασία για μας. Αισθανόμασταν μεγάλη και δυνατή ομάδα με την παρουσία τους στο γήπεδο. Όταν ενημερώθηκα για το σύντομο διάστημα που εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια, αισθάνθηκα υποχρέωση και πίεση, με την καλή έννοια, για το αυριανό παιχνίδι. Ακόμα και αν γινόταν σε μεγαλύτερο γήπεδο το ματς, αυτό θα ήταν πάλι γεμάτο. Το ποδόσφαιρο παίζεται για τον κόσμο. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους. Να είναι σίγουροι πως θα κάνουμε τα πάντα για να δικαιώσουμε τις προσδοκίες τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ