Εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ η σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ).

Αυτή, όπως αναμενόταν θα έχει επικεφαλής τον Αγγλο Στιβ Μπένετ, ο οποίος θα έχει συνεργάτες τον Πορτογάλο Ζοάο Καπέλα (διευθυντής VAR) και τον Αυστριακό Φριτς Στούχιλκ (σύμβουλος παρατηρητών διαιτησίας).

Μάλιστα, όπως ενημερώνει η Ομοσπονδία, το κόστος των τριών ξένων επικεφαλής θα είναι περίπου στο μισό σε σχέση με την περσινή σύνθεση της ΚΕΔ (53%).

 

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις εξής αποφάσεις:

Με ψήφους 7 υπέρ, 2 κατά και 3 λευκά, έκανε δεκτή κατά το άρθρο 53 παρ. 2 του Καταστατικού της ΕΠΟ την εισήγηση του κ. Μπένετ όπως την παρουσίασε στην Επιτροπή ο πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Μπαλτάκος, για τη σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, η οποία έχεις ως εξής:

Steve Bennet (Αγγλία) – Αρχιδιαιτητής, Υπεύθυνος Ορισμών Αξιωματούχων Διαιτησίας Επαγγελματικών Κατηγοριών (Super League1 και Super league2)

Joao Capella (Πορτογαλία) – VAR Μάνατζερ

Fritz Stuchilk (Αυστρία) – Σύμβουλος Παρατηρητών Διαιτησίας.


Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Σταύρος Μάνταλος – Υπεύθυνος Εκπαίδευσης, Εκγύμνασης και Ανάπτυξης Αξιωματούχων Διαιτησίας

Ιωάννης Σπυρόπουλος – Υπεύθυνος Ορισμού και Ανάπτυξης για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Αντώνης Καρατζίκας – Υπεύθυνος Βοηθού Διαιτητών

Ελένη Λαμπαδαρίου – Υπεύθυνη Διοργανώσεων Ποδοσφαίρου Γυναικών

Σημειώνεται, ότι ο κ. Μπαλτάκος ενημέρωσε την Ε.Ε.Π ότι η αμοιβή των τριών αλλοδαπών μελών της ΚΕΔ θα ανέλθει στο 53% σε σχέση με την αμοιβή των αλλοδαπών μελών της ΚΕΔ της περσινής περιόδου.