Η FINA, μάλιστα ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με την καναδική ομοσπονδία κολύμβησης εξετάζοντας την αποκάλυψη της Ολυμπιονίκη του Τόκιο Μέρι-Σόφι Χάρβεϊ, η οποία κατήγγειλε ότι βρέθηκε ναρκωμένη την τελευταία νύχτα του εφετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου στη Βουδαπέστη.

Η 22χρονη Καναδή ανήρτησε φωτογραφίες της στο Instagram, γράφοντας ότι ξύπνησε «εντελώς χαμένη», με «δεκάδες μώλωπες» στο σώμα της μετά το περιστατικό και αναγκάστηκε να μοιραστεί την εμπειρία της καθώς… «αυτές οι καταστάσεις συμβαίνουν πάρα πολλές φορές».

«Η FINA γνωρίζει τις οδυνηρές αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη Μέρι-Σόφι Χάρβεϊ και ανησυχεί βαθιά για την ευημερία της», ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωση της στο Reuters, προσθέτοντας:

«Το 2021, η FINA υιοθέτησε εκτεταμένα μέτρα με στόχο την προστασία των αθλητών και θα ανατεθεί ένας Ανεξάρτητος Αξιωματικός Eρευνας για να διερευνήσει περαιτέρω το θέμα».

Η Χάρβεϊ κέρδισε ένα χάλκινο μετάλλιο στη Βουδαπέστη ως μέλος της ομάδας 4×200 του Καναδά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 25 Ιουνίου.