Σημαντικές επιτυχίες για την ελληνική ιστιοπλοΐα, σημείωσαν οι Ελληνες πρωταθλητές, τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οπτιμιστ της Τουρκίας, όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA6.

Η Χρυσούλα ΚανέλλουΚοκκινάκη, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα κορίτσια και το χρυσό στα 12χρονα, ενώ στην ίδια κατηγορία η Αννα Μαρία Μακρή πήρε το αργυρό μετάλλιο, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Οπτιμιστ, που διεξήχθη στην Τουρκία.

Παράλληλα, στο Ευρωπαϊκό ΙLCA 6 νέων, στην Θεσσαλονίκη ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και το χρυσό στην κατηγορία U17, ενώ στην ίδια κατηγορία ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης πήρε το αργυρό και ο Μάριος Σταθάς το χάλκινο μετάλλιο.

Πρόκειται για δύο σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις, με τους Ελληνες ιστιοπλόους, να κατακτούν επτά μετάλλια σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Μπόντρουμ

Στο Μπόντρουμ, η εμφάνιση της Εθνικής Ομάδας Οπτιμιστ ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Διότι εκτός από τα μετάλλια της Κανέλλου-Κοκκινάκη και οι πέντε ιστιοπλόοι μας έτρεξαν στον χρυσό στολίσκο, ενώ δυο από αυτούς τερμάτισαν στην πρώτη 20άδα της γενικής κατάταξης των 276 σκαφών.

Επίσης, η Ελλάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην ειδική βαθμολογία των 61 χωρών. Πρώτη ήταν η Ιταλία και δεύτερη η ομάδα των ΗΠΑ, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι η ελληνική ομάδα μαζί με την ιταλική και την ομάδα των ΗΠΑ, ήταν οι μοναδικές που όλοι οι αθλητές τους αγωνίσθηκαν στον χρυσό στολίσκο και αυτό αποδεικνύει το υψηλό επίπεδό τους.

Όσον αφορά στην Χρυσούλα Κανέλλου-Κοκκινάκη του Ν.Ο. Ανδρου, πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανάμεσα σε 57 κορίτσια και πρώτο στην κατηγορία των 12χρονων.

Ηταν μάλιστα η μικρότερη αθλήτρια του αγώνα και οι διοργανωτές της έδωσαν ειδικό βραβείο.

Εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση της Αννας Μαρίας Μακρή του Ν.Ο.Π. Φαλήρου, η οποία κατετάγη 2η στην κατηγορία των 12χρονων και 5η στα κορίτσια, ενώ με μία καλύτερη θέση στην τελευταία ιστιοδρομία θα μπορούσε να είχε κατακτήσει μετάλλιο και στα κορίτσια.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι στον χρυσό στολίσκο κατάφεραν να προκριθούν μόνο επτά αθλήτριες και οι δύο ήταν Ελληνίδες.

Τέλος, πολύ καλός ήταν και Ιωάννης Τουρνής του Ν.Ο.Π. Φαλήρου, ο οποίος κατέλαβε την 10η θέση στη γενική, ενώ ο Εμμανουήλ Βομβύλας του Α.Ν.Ο. Γλυφάδας πήρε την 19η θέση και ο Νικόλαος Βουγιούκας του Ν.Ο. Καλαμακίου την 33η θέση σε σύνολο 276 συμμετοχών.