Ωε συνήθως, σχετικά με τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και αυτή τη φορά η νέα ΚΕΔ θα περιλαμβάνει τρεις ξένους στην σύνθεσή της, όπως μεταξύ άλλων δήλωσε  ο Τάκης Μπαλτάκος.

Αρχιδιαιτητής και μάνατζερ VAR θα αποτελούνται από τα ίδια πρόσωπα, ενώ θα τους πλαισιώσει και ο 56 ετών και επί 15 χρόνια διεθνής παλαίμαχος Αυστριακός διαιτητής Φριτζ Στούχλικ,  ο οποίος θα αναλάβει τον ρόλο του Συμβούλου Παρατηρητών Διαιτησίας.

 

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη διαιτησία των Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων.

«Σχετικά με φήμες και δημοσιεύματα ως προς τη διαιτησία των Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων θεωρούμε σκόπιμο να τονίσουμε τα ακόλουθα:

Ουδέποτε υπήρξε σκέψη ή πρόθεση για την συμμετοχή Ελλήνων διαιτητών στην ΚΕΔ αναφορικά με τα πρωταθλήματα Super League1 και Super League2. Τα πρωταθλήματα αυτά, μετά από σχετική πρόταση του κ. Bennet, ανήκουν αποκλειστικά στην αρμοδιότητα των:

α) Steve Bennet (Αγγλία)-Αρχιδιαιτητής

β) Joao Capella (Πορτογαλία)-Μάνατζερ VAR

γ) Fritz Stuchilk (Αυστρία)-Σύμβουλος Παρατηρητών Διαιτησίας.

Επιπλέον από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο οι αλλοδαποί διαιτητές που προσκαλούνται στην Ελλάδα θα ελέγχονται για την απόδοσή τους. Ετσι, εάν η απόδοσή τους είναι χαμηλού επιπέδου και υπάρχουν παράπονα των ομάδων, θα αποστέλλεται στην Ομοσπονδία τους και στην UEFA έκθεση συνοδευόμενη με τα video που τεκμηριώνουν τα λάθη τους».