Ιστορική επιτυχία για την Ελλάδα, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4×50μ. ελεύθερο, σημειώνοντας Πανελλήνιο ρεκόρ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας.

Με εξαιρετικό τρόπο ξεκίνησαν οι κολυμβητές μας στη διοργάνωση που διεξάγεται στο Οτοπένι της Ρουμανίας. Η ελληνική τετράδα, την οποία συνέθεσαν οι Κριστιάν Γκολομέεβ, Στέργιος Μάριος Μπίλας, Απόστολος Χρήστου και Ανδρέας Βαζαίος τερμάτισαν σε 1:23.27 βελτιώνοντας σημαντικά το πανελλήνιο ρεκόρ (1:25.15) που είχαν σημειώσει στον πρωινό προκριματικό.

Ο Γκολομέεβ ξεκίνησε πρώτος κι έδωσε τέταρτος με 21.15 στον Μπίλα. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με την Ελλάδα να κοντράρεται με την Ουγγαρία για το χάλκινο μετάλλιο. Ο Μπίλας (21.02) έδωσε τρίτος στον Χρήστου που με χρόνο 20.58 «μοίρασε» στον Βαζαίο που όπως οι προηγούμενοι έκανε εξαιρετική κούρσα, σημειώνοντας επί μέρους χρόνο 20.52.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης που η Ελλάδα κατακτά μετάλλιο σε ομαδικό αγώνισμα και μόλις το τρίτο της χώρας μας σε οποιαδήποτε μεγάλη διοργάνωση, μετά τα δύο της ομάδας 4×200μ. ελεύθερο στα Ευρωπαϊκά 50άρας πισίνας του 2002 και του 2006.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ