Είναι πλέον επίσημο…

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από τη Formula 1 στο τέλος του 2022.

Ο Γερμανός αποφάσισε να μην ανανεώσει τη συνεργασία του με την Aston Martin και θα βάλει τέλος σε μία πλούσια καριέρα με 4 παγκόσμιους τίτλους.

Ο Φέτελ βρέθηκε στη βρετανική ομάδα το 2021, έχοντας ολοκληρώσει έξι σεζόν στη Scuderia Ferrari.

Την καριέρα του όμως την ξεκίνησε στην Toro Rosso το 2007, ενώ το 2009 μετέβη στη Red Bull Racing, με την οποία κατέκτησε 4 παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών από το 2010 μέχρι και το 2013.

Ο Φέτελ είναι ο τρίτος πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία του σπορ από πλευράς νικών έχοντας 53 στο σύνολο.

Βρίσκεται πίσω μόνο από τους Λιούις Χάμιλτον (103 νίκες) και το ίνδαλμά του, Μίκαελ Σουμάχερ (91 νίκες).

Αναλυτικά στο βίντεο που ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό του αναφέρει:

“Είμαι εδώ για να ανακοινώσω ότι θα αποσυρθώ από τη Formula 1 στο τέλος του 2022. Πιθανότατα θα έπρεπε να αρχίσω ευχαριστώντας μια μεγάλη λίστα ανθρώπων, αλλά αισθάνομαι ότι είναι πιο σημαντικό να εξηγήσω τους λόγους πίσω από αυτή την απόφασή μου.

Αγαπώ αυτό το σπορ. Ήταν στο επίκεντρο της ζωής μου από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Όσο όμως υπάρχει ζωή μέσα στην πίστα, υπάρχει και η δική μου ζωή μακριά από αυτήν. Το να είμαι οδηγός αγώνων δεν αποτελούσε ποτέ ολόκληρη την ταυτότητά μου.

Πιστεύω στην ταυτότητα του ποιοι είμαστε και πώς συμπεριφερόμαστε στους άλλους παρά για το τι κάνουμε. Ποιος είμαι; Είμαι ο Σεμπάστιαν. Πατέρας τριών παιδιών και σύζυγος μιας πανέμορφης γυναίκας. Έχω περιέργεια και γοητεύομαι από παθιασμένους ανθρώπους. Έχω εμμονή με την τελειότητα. Είμαι ανεκτικός και νιώθω ότι όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα στη ζωή, ανεξάρτητα από το πως είμαστε, από που προερχόμαστε και ποιον αγαπάμε.

Μου αρέσει να είμαι έξω, μου αρέσει η φύση και τα θαύματά της. Είμαι πεισματάρης και ανυπόμονος. Μπορώ να γίνω ενοχλητικός. Μου αρέσει να κάνω τους ανθρώπους να γελάνε. Μου αρέσει η σοκολάτα και η γεύση του φρέσκου ψωμιού. Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το μπλε.

Πιστεύω στην αλλαγή και στην πρόοδο και για κάθε μικρό που κάνει τη διαφορά. Είμαι αισιόδοξος και θεωρώ ότι οι άνθρωποι είναι καλοί.

Παράλληλα με τους αγώνες μεγάλωνα μία οικογένεια και απολαμβάνω να είμαι μαζί τους. Απέκτησα άλλα ενδιαφέροντα μακριά από την Formula 1. Το πάθος μου για τους αγώνες και την Formula 1 είχε ως αποτέλεσμα να είμαι για αρκετό καιρό μακριά τους και να σπαταλώ ενέργεια.

Αφοσιωμένος στο πάθος μου και τον τρόπο που το έκανα και τον τρόπο που εγώ θεωρούσα σωστό δεν συμβαδίζουν με το να είμαι ένας καλός πατέρας και σύζυγος. Η ενέργεια που χρειάζεται για να γίνεις ένα με το μονοθέσιο και την ομάδα για να κυνηγάς την τελειότητα απαιτεί συγκέντρωση και αφοσίωση.

Οι στόχοι μου άλλαξαν και από το να κυνηγάω τις νίκες και να παλεύω για πρωταθλήματα στο να βλέπω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν, να τους περνάω τις αξίες μου, να τους βοηθάω να σηκωθούν όταν πέφτουν, να τους ακούω όταν με χρειάζονται και όχι να τους λέω αντίο και το πιο σημαντικό. Να είμαι σε θέση να μάθω από αυτά και να τα αφήσω να με εμπνεύσουν.

Τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Αισθάνομαι ότι υπάρχουν πολλά για να ερευνήσω και να μάθω για τη ζωή και για εμένα. Μιλώντας για το μέλλον νιώθω ότι ζούμε σε πολύ αποφασιστικούς καιρούς”.