Συνεδρίασε στα γραφεία της ΕΠΟ η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και αποφασίστηκε πως το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου θα παραμείνει το ίδιο με πέρυσι.

Οι ομάδες της Super League θα ξεκινήσουν να αγωνίζονται από την 4η φάση (οι δέκα ομάδες που δεν αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και από τους “16” θα μπουν και οι ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη. Οι ομάδες της Super League 2 θα ξεκινήσουν στην τρίτη φάση, ενώ στις δύο πρώτες μετέχουν οι Κυπελλούχοι των Ενώσεων.

Φυσικά, το ζήτημα της έδρας του τελικού είναι αυτό που έχει κλέψει την παράσταση. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Τάκης Μπαλτάκος, πρότεινε τη Νέα Υόρκη, όπου υπάρχει τεράστια ομογένεια και είναι δεδομένο πως θα υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από τους Έλληνες που ζουν εκεί.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης από τη μεριά του πρότεινε την Γερμανία, όπου επίσης υπάρχει μεγάλη παροικία και σε πολλές πόλεις της χώρας είναι ιδιαιτέρως έντονο το ελληνικό στοιχείο.

Φυσικά, υπάρχουν και οι εγχώριες επιλογές έδρας, αν δεν βρεθεί άκρη με το εξωτερικό. Αν στον τελικό προκριθούν δύο ομάδες της πρωτεύουσας, ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

Εφόσον βρεθούν δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης ο τελικός θα γίνει στη συμπρωτεύουσα, ενώ σε άλλη περίπτωση η πρώτη επιλογή είναι ο Βόλος και η δεύτερη είναι η Πάτρα.

Το ζήτημα της έδρας του τελικού παραμένει ανοικτό και θα συζητηθεί εκ νέου σε επόμενη συνεδρίαση. Πάντως, υπάρχει έντονη επιθυμία από πλευράς ΕΠΟ να “φύγει” ο τελικός από την Αθήνα…