Η Εθνική Νέων Ανδρών νίκησε την Πορτογαλία, πήρε το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20, αλλά ο κόουτς Μάκης Γιατράς γνωρίζει καλά ότι από μόνο του αυτό το 9156 δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο.

«Δεν έγινε τίποτα σήμερα», τόνιζε ο ομοσπονδιακός προπονητής για να προσθέσει: «Αυτό στο οποίο μας βοηθά είναι η ψυχολογία, κυρίως για τα παιδιά. Ήμασταν καλύτεροι στο θέμα της συνεργασίας, της ομαδικότητας και της άμυνας και φάνηκε πως η ομάδα έχει δυνατότητες. Το τουρνουά όμως ξεκινάει τώρα».

Ο Ομηρος Νετζήπογλου είχε δηλώσει μετά από την ήττα με την Ιταλία ότι «αδικούμε τους εαυτούς μας» και ο Γιατράς μοιάζει να συμφωνεί: «Κάναμε δύο ήττες με χαζό τρόπο. Δεν έγινε τίποτα σήμερα που νικήσαμε. Είναι καλό για τα παιδιά, αλλά μέχρι εκεί. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι την Τετάρτη, να δούμε αν θα αντιμετωπίσουμε το Βέλγιο ή την Κροατία που είναι και οι δύο πολύ καλές ομάδες, όπως όλες εδώ. Θα πρέπει να παίξουμε και πάλι επιθετικά στην άμυνα και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στους οχτώ, γιατί αυτή η ομάδα την αξίζει και την μπορεί».