Με βάση το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός στη Χάιφα συνάντησε πρωτόγνωρα θερμές καιρικές συνθήκες, ο Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε ότι το 11 εναντίον της Μακάμπι δεν είναι κακό αποτέλεσμα.

«Οπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, το 1-1 είναι ένα καλό σκορ. Επηρεαστήκαμε πολύ από τις καιρικές συνθήκες και μας στοίχισαν σε δυνάμεις. Υπό τέτοιες συνθήκες και απέναντι σε έναν τόσο καλό αντίπαλο, το 1-1 δεν είναι κακό αποτέλεσμα. Θα είναι διαφορετικά στο δικό μας γήπεδο και στις συνθήκες που έχουμε συνηθίσει. Μπορούμε εκεί να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε την πρόκριση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο τεχνικός των “ερυθρολεύκων”.

Γιατί ξεκίνησε ο Τικίνιο και όχι ο Ελ Αραμπί: «Ο Τικίνιο έκανε πολύ καλό παιχνίδι, ήταν πάνω από τον μέσο όρο. Έχει χαρακτηριστικά που ταίριαζαν στο ματς και δικαιωθήκαμε από την επιλογή του. Η υπόλοιπη ομάδα αντιμετώπισε δυσκολίες προσαρμογής στη ζέστη και στον αντίπαλο. Ο Τικίνιο ανταποκρίθηκε και στα δύο, τόσο στην επίθεση όσο και στη δημιουργία».

Γιατί ο Ολυμπιακός οπισθοχώρησε στο δεύτερο ημίχρονο: «Αυτό οφείλεται στο παιχνίδι του αντιπάλου. Μας πίεσε και μας ανάγκασε να παίξουμε πίσω. Έπαιξε ρόλο και η κόπωση από τις καιρικές συνθήκες. Συνήθως ο Ολυμπιακός δεν αφήνει τόσο χώρο στον αντίπαλο, ακόμη κι όταν έχει σκοράρει, αλλά σήμερα αναγκαστήκαμε να το κάνουμε. Είμαστε 100% σίγουροι πως η ρεβάνς θα είναι διαφορετική, τόσο λόγω των καιρικών συνθηκών, όσο και για το ότι θα έχουμε 30.000 φιλάθλους στο πλευρό μας».