Νέα δεδομένα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αφού η τεχνολογία εισχωρεί ακόμη περισσότερο και πλέον το οφσάιντ θα κρίνεται και τεχνολογικά.

Λίγα χρόνια μετά την είσοδο της ενδοεπικοινωνίας, του VAR και του goal line technology μεταξύ άλλων, η UEFA προσανατολίζεται να εισάγει στο ποδόσφαιρο και το ημιαυτόματο οφσάιντ.

Πρόκειται για δημιουργία της FIFΑ που οικειοποιείται η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, θα το χρησιμοποιήσει για παρθενική φορά στο UEFA Super Cup, αλλά και στους ομίλους του Champions League στη συνέχεια, προκειμένου να το δοκιμάσει.

«Αυτό το καινοτόμο σύστημα θα επιτρέψει στις ομάδες VAR να προσδιορίζουν τις καταστάσεις οφσάιντ γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, ενισχύοντας τη ροή του παιχνιδιού και τη συνέπεια των αποφάσεων», δήλωσε ο Ρομπέρτο Ροζέτι, επικεφαλής διαιτησίας της UEFA.

Οι εκτιμήσεις διαφόρων ανθρώπων, κάνουν λόγο για μείωση του χρόνου λήψης αποφάσεων από τα 70 δευτερόλεπτα μέσο όρο σε μία δύσκολη φάση, στα 25 δευτερόλεπτα.

Κάτι που προφανώς θα αρέσει στο κοινό, τις ομάδες και κυρίως στους ποδοσφαιριστές…

 

Οι αλλαγές για το οφσάιντ

Οι σημαντικότερες σημειώσεις 

* Αυτοματοποιημένο, χωρίς χειροκίνητο σχέδιο γραμμών από το VAR

* Σαφέστατο και κατανοητό, όπως η τεχνολογία γραμμής

* Καταργούνται ζητήματα γωνίας και “κακών” καμερών

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βασικό τρισδιάστατο animation για την ημιαυτόματη τεχνολογία οφσάιντ, που θα χρησιμοποιηθεί στο Champions League.

 

Πηγή: thestandard.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ