Νέα “μετωπική” επίθεση στον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο, μέσω επιστολής εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αφού τον κατηγορεί για συγκεκριμένες ενέργειες και τον χαρακτηρίζει ως αφερέγγυο εντολοδόχο, ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών επισημαίνει ότι κατέβαλε επανειλημμένες προσπάθειες συνεννόησης, αλλά δεν υπήρξε η παραμικρή ανταπόκριση.

Επιπλέον, μέσω της συγκεκριμένης επιστολής, υπογραμμίζει ότι «θα σταματήσει πλέον να καταβάλλει τα αυθαίρετα ποσοστά που επιβάλλει η ΕΠΟ εν είδει χαρατσίου στις ΠΑΕ και τα ποσοστά που η Ομοσπονδία λαμβάνει, θα περιοριστούν στο 0,5%.

 

Η επιστολή

«Κύριε Πρόεδρε,

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες συνεννόησης που κατέβαλα ως Πρόεδρος της Superleague 1 και Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ με εσάς προσωπικά προκειμένου να μου χορηγήσετε τα στοιχεία που σας ζήτησα, δυστυχώς από πλευράς σας δεν υπήρξε η παραμικρή ανταπόκριση. Είμαι υποχρεωμένος να εκλάβω την συγκεκριμένη στάση ως θεσμική απρέπεια στο πρόσωπο του Συνεταιρισμού της Superleague 1.

Σας γνωρίζω ότι η στάση ανοχής του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου απέναντι στην Ομοσπονδία έχει πλέον λάβει τέλος.

Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια να παύσει η Ομοσπονδία να είναι άθυρμα λαθροβιούντων «παραγόντων», «κέντρο διερχομένων» και βολέματος φίλων, γνωστών, συγγενών, ακόμα και «χουλιγκάνων» γνωστής ομάδας.

Είναι πλέον διαπιστωμένη η διασπάθιση των εκατομμυρίων ευρώ που το Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο εισφέρει στην Ε.Π.Ο. τα οποία ποτέ δεν φτάνουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπως θα έπρεπε και όπως είναι ο προορισμός τους, αλλά καταλήγουν στις τσέπες δεκάδων ευνοημένων υπαλλήλων χωρίς αντικείμενο.

Από τη θέση μου ως Πρόεδρος του Δ.Σ της Superleague 1 σας δηλώνω ότι ο Συνεταιρισμός, με κάθε νόμιμο τρόπο θα σταματήσει πλέον να καταβάλλει τα αυθαίρετα ποσοστά που επιβάλλει η ΕΠΟ εν είδει «χαρατσίου» στις ΠΑΕ και τα ποσοστά που η Ομοσπονδία λαμβάνει, θα περιοριστούν στο 0,5% όπως είναι το ορθό και δίκαιο. Ηδη, ομάδες της Superleague 1 στέλνουν επιστολές και ζητούν την μείωση των ποσοστών που απορροφά η ΕΠΟ από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και καλύπτουν το 60% των εσόδων της Ομοσπονδίας.

Πρόθεσή μας είναι η ίδια η Superleague 1 να επιχορηγεί απ’ ευθείας το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο και τις (πληρούσες τους όρους του Νόμου) Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, ώστε Ενώσεις και Σωματεία να έχουν άμεση πρόσβαση στα χρήματα που τους αναλογούν και να μη λαμβάνουν «ψίχουλα», τη στιγμή που «περίεργοι» τύποι που κυκλοφορούν στους διαδρόμους της Ομοσπονδίας, αμείβονται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και οι «συνεργάτες» τους στις ΕΠΣ ανοίγουν επιχειρήσεις.

Οι νομικοί σύμβουλοι του Συνεταιρισμού και εξωτερικοί συνεργάτες επεξεργάζονται ήδη το σχέδιο δράσης και αναδόμησης του ποδοσφαίρου με όλα όσα πρέπει να γίνουν, και πλέον δεν αναμένουμε καμία συνεννόηση με εσάς, κ. Μπαλτάκο, που αποδειχθήκατε ένας απλός αφερέγγυος εντολοδόχος, που τη μια μέρα λέει άλλα και την επόμενη τα αντίθετά τους, με συνεντεύξεις, δηλώσεις και λεονταρισμούς.

Σας γνωρίζω ότι ως Superleague 1, Μέλος της ΕΠΟ και βασικός χρηματοδότης της, θα κινήσουμε ως οφείλουμε κάθε διαδικασία για τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών της ΕΠΟ και την διαχείριση των πόρων που έχουμε εισφέρει, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν συντελεστεί ακόμα και ποινικά αδικήματα, όπως η απιστία και ποια, για τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να καταστήσουμε υπεύθυνο και εσάς προσωπικά. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, να είστε βέβαιος ότι θα προσθέσετε κι εσείς το όνομά σας στον «Κύκλο της Διαφθοράς».

Και αφού όταν σας ζητάμε τα σχετικά στοιχεία «χαλάνε» οι server της Ομοσπονδίας για μέρες, θα κινήσουμε κάθε διαδικασία για να λάβουμε τα οικονομικά στοιχεία όπως προβλέπει ο Νόμος.

Διότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο καταβάλει δεκάδες εκατομμύρια στην Ομοσπονδία και μαθαίνουμε ότι για παράδειγμα στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο φτάνουν μόνον λίγες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Και κάθε μέρα που περνάει, αντιλαμβανόμαστε ότι στο τέλος αυτής της έρευνας που έρχεται για τα οικονομικά της Ομοσπονδίας, δεν θα έχετε απέναντί σας μόνον το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά και το ερασιτεχνικό! Γιατί θα καταλάβουν όλοι πού πηγαίνουν τα εκατομμύρια που πληρώνουν οι ομάδες. Και θα καταλάβει κάθε ερασιτεχνική ομάδα σε όλη την Ελλάδα, ότι δεν έχει μπάλες να παίξει, γιατί κάποιοι απολαμβάνουν πολυτέλειες σε ξενοδοχεία σούπερ λουξ. Αλλά όλα στον καιρό τους…

Οσο για την Επαγγελματική Διαιτησία, που είναι ήδη νόμος του Ελληνικού Κράτους, αυτή πέρα από την αδήριτη ανάγκη υλοποίησης και εφαρμογής της, θα πρέπει να είναι αποκλειστική ευθύνη της Superleague 1 και οργανωτικά, και λειτουργικά και σε όλα τα επίπεδα.

Η προσπάθειά σας να τοποθετήσετε στην κορυφή της ΚΕΔ έναν υποεντολοδόχο και να επαναφέρετε από το παράθυρο διάφορους -πρόθυμους να αγνοήσουν την κοινή λογική και τις επιθυμίες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου- παρατρεχάμενους, που έχουν «αποβληθεί» από το σώμα της Ελληνικής Διαιτησίας, θα πέσουν στο κενό.

Η Λουντογκόρετς έδειξε την παγίδα στον Ολυμπιακό και τι δεν πρέπει να επαναλάβει…

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι για όλα τα παραπάνω θα ενημερωθούν απ’ ευθείας FIFA και UEFA, με τις οποίες η Superleague 1 πλέον διατηρεί απ’ ευθείας και διαρκή επικοινωνία. Εφ’ όσον οι υπερεθνικές Συνομοσπονδίες δεν κατάλαβαν τι ακριβώς συμβαίνει στην ΕΠΟ με το «κουκλοθέατρο» που παίξατε ως Ομοσπονδία κατά την διαδικασία της ενσωμάτωσης της Ολιστικής Μελέτης, θα αντιληφθούν άμεσα και από πρώτο χέρι τι ακριβώς συμβαίνει και πού πάνε τα (πάρα πολλά) χρήματα με τα οποία χρηματοδοτούν την ΕΠΟ, για να βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο στον πάτο της ανυποληψίας, οργανωτικά και αγωνιστικά».