Η Εθνική Ομάδα μπάσκετ Νέων Γυναικών επικράτησε εύκολα της Ελβετίας με 7155 και ο κόουτς Θάνος Νίκλας αναφέρθηκε για την ήττα από την Τουρκία στον όμιλο, τις λεπτομέρειες σχετικά με τον σημερινό αγώνα και τα νοκ άουτ που ακολουθούν.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Ηταν μια σημαντική νίκη για εμάς, γιατί το χθεσινό παιχνίδι με την Τουρκία, μάς πήρε πολύ ενέργεια και σωματικά και πνευματικά. Ηταν ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση, που το θέλαμε πολύ, αλλά δεν καταφέραμε και να το πάρουμε.

Το να παρουσιαστούμε μετά από λίγες ώρες ουσιαστικά σωματικά και πνευματικά έτοιμοι, ήταν μια δοκιμασία, στην οποία τα κορίτσια ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο διάστημα. Σε κάποια διαστήματα δεν ήμασταν καλοί, δώσαμε δικαιώματα στην Ελβετία να μείνει κοντά στο σκορ.

Παρόλα αυτά, σε τέτοιου είδους τουρνουά κοιτάμε πώς μπορούμε να βελτιωθούμε για τον επόμενο αγώνα, καθώς δεν υπάρχει ο χρόνος για αναλύσεις. Δεν μπορούμε από την άλλη να κρατήσεις στο μυαλό σου ένα αποτέλεσμα, καλό ή κακό.

Κοιτάμε μπροστά, τον επόμενο αντίπαλο και προχωράμε. Το σημαντικό είναι να παίρνουμε τις νίκες. Αυτό κάναμε και σήμερα, παρά το ότι δεν πιάσαμε την καλύτερη απόδοση. Από εδώ και πέρα όλοι οι αγώνες είναι νοκ άουτ και είναι κάτι που το γνωρίζουμε και πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας. Δεν μπορούμε να χάσουμε άλλο παιχνίδι».