Το τρίτο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ για την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο φαίνεται ότι θα είναι ο Ομπερλίν Πινέδα.

Οπως όλα δείχνουν, η ομάδα του “δικεφάλου” έχει συμφωνήσει με την Θέλτα για τον δανεισμό του παίκτη, αναμένονται τα τυπικά, με στόχο ακόμα και τις επόμενες ώρες, να οριστικοποιηθεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Το βράδυ της Τρίτης, ο πρόεδρος της Θέλτα Κάρλος Μουρίνιο με δηλώσεις του επιβεβαίωσε ότι ο 26χρονος Μεξικανός χαφ είναι πολύ κοντά στην ΑΕΚ με τη μορφή δανεισμού χωρίς οψιόν αγοράς!

Είναι αλήθεια ότι οι διαπραγματεύσεις το τελευταίο διάστημα προκειμένου ο Πινέδα να αποχωρήσει από τη Θέλτα είχαν ενταθεί, με τον παίκτη να μένει εκτός της περιοδείας της ισπανικής ομάδας στις ΗΠΑ.

Στην ΑΕΚ ανταγωνισμός για την απόκτηση του Μεξικανού διεθνούς υπήρξε με την Στάνταρ Λιέγης, ωστόσο τον κυριότερο ρόλο στην θετική έκβαση της μεταγραφής διαδραμάτισε η επιθυμία του Πινέδα, προκειμένου να συνεργαστεί ξανά με τον Ματίας Αλμέιδα.

«Ο Ορμπελίν θα πήγαινε είτε με μια τεράστια οψιόν αγοράς ή χωρίς καθόλου οψιόν γιατί τον πιστεύουμε ως ποδοσφαιριστή. Ο Ορμπελίν θα φύγει χωρίς καμία οψιόν. Γιατί ήθελε να πάει πολύ σε αυτήν την ομάδα, γνωρίζει καλά τον προπονητή και ο προπονητής τον ίδιο», ήταν τα λόγια του Μουρίνιο για τον Πινέδα και τη μετακίνησή του στην ΑΕΚ.

Επιβεβαιώνει η ΠΑΕ ΑΕΚ

Στην «Ενωση» επιβεβαιώνουν ότι η απόκτηση του Μεξικανού χαφ με μορφή δανεισμού από τη Θέλτα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο -χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί το deal– καθώς και ότι τις επόμενες ώρες είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν οριστικές εξελίξεις.

Στην ΠΑΕ πάντως, η προσπάθεια που πλέον γίνεται, είναι ο παίκτης να ανακοινωθεί και να πάει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο Αλκμααρ της Ολλανδίας, εκεί όπου βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης η αποστολή της ΑΕΚ για να ξεκινήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.