Σε προφορική συμφωνία με τον Κώστα Αντετοκούνμπο είχε έρθει η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Το αρχικό πρόβλημα ήταν κυρίως το να πειστεί ο παίκτης για τον ρόλο του στο παρκέ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας του ξεκαθάρισε ότι τον προορίζει για το πόστο του τρίτου ψηλού στο ρόστερ, θέση την οποία είχε τα τελευταία χρόνια ο Λιβιό Ζαν Σαρλ.

Ο μικρότερος αδερφός του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο, ήταν εμφανώς δυσαρεστημένος από τη μικρή συμμετοχή του στην πεντάδα της Βιλερμπάν και για το λόγο αυτό ζήτησε να έχει περισσότερο ενεργό χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό της νέας σεζόν.

Και ενώ αρχικά διεφάνη ότι ο Έλληνας διεθνής θα υπέγραφε, ζήτησε από τους ιθύνοντες του συλλόγου λίγο χρόνο ακόμα, αλλά στη συνέχεια και περισσότερα χρήματα, προκειμένου να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο με τους “ερυθρόλευκους”.

Οπως ήταν επόμενο, η εξέλιξη αυτή  έβαλε τις σχετικές συζητήσεις στον “πάγο”, ωστόσο οι Πειραιώτες διατηρούν την αισιοδοξία τους ότι τελικά ο παίκτης θα ντυθεί στα “ερυθρόλευκα”, καθώς έχει ένα ακόμα θετικό στοιχείο, ότι διαθέτει ελληνική υπηκοότητα.

Για τον παίκτη πάντως, έχουν δείξει ενδιαφέρον τόσο ο Ερυθρός Αστέρας, όσο και η Βαλένθια.

Το κοινό χαρακτηριστικό και των τριών συλλόγων που επιθυμούν να εντάξουν στο ρόστερ τους τον Κώστα Αντετοκούμπο, είναι το γεγονός ότι πρόκειται για έναν αθλητή που διακρίνεται για την αλτικότητά του και έχει έφεση στα ριμπάουντ.

Παραλλήλως, η “σφιχτή” και πιεστική άμυνα που ασκεί στους αντιπάλους του, προσδίδει ένα επιπλέον στοιχείο που τον καθιστούν εξαιρετικό “εργαλείο” στα χέρια κάθε προπονητή.