Επίθεση εναντίον του Μαρκ Κλάτενμπεργκ πραγματοποίησε εκ μέρους της ΑΕΚ ο Γιώργος Κοσμάς, στην συνεδρίαση της Super League.

Οπως είναι γνωστό, η ΠΑΕ ΑΕΚ ήταν ο σύλλογος που μειοψήφησε στο θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας με τον Άγγλο αρχιδιαιτητή, ο οποίος έχει ήδη αποδεχθεί πόστο στην επιτροπή διαιτησίας της Αιγύπτου.

Στο γεγονός αυτό στάθηκε και ο Α’ Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΕΚ, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Κλάτενμπεργκ προτού καν ξεκαθαρίσει το θέμα του συμβολαίου του με την Ελληνική Ομοσπονδία, φρόντισε να αρχίσει επαφές με την αιγυπτιακή και να κλείσει συμφωνία με δόξα και τιμή, σε μία επίδειξη ασέβειας έναντι εκείνων που τον πλήρωναν αδρά την τελευταία διετία. Και έχει κι από πάνω την απαίτηση να γίνει διπλοθεσίτης, να κάνει τον τουρισμό του μεταξύ Πυραμίδων και Ακρόπολης και εμείς να συνεχίσουμε να τον πληρώνουμε λες και είμαστε Μπανανία. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε».

Η ΠΑΕ ΑΕΚ, διά του Γιώργου Κοσμά, θεωρεί ότι ο επικεφαλής της διαιτησίας κ. Κλάτενμπεργκ «… απέτυχε παταγωδώς. Και δεν μπορεί να συνεχίσει να κάθεται πάνω στο παχυλό συμβόλαιό του χωρίς να έχει προσφέρει το παραμικρό στο ποδόσφαιρο. Σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν τοποθετηθεί κατά καιρούς εναντίον του. Και οι τέσσερις του BIG 4 έχουν κατά καιρούς αποσύρει την εμπιστοσύνη τους. Άλλο βέβαια εάν μετά ο κ. Κλάτενμπεργκ κατάφερνε χάρη στις εξαιρετικές δημόσιες σχέσεις του να εξασφαλίζει εκ των υστέρων την ανοχή ή και τη σιωπηρή ή ακόμα και τη δημόσια στήριξη κάποιων εκ των επικριτών του. Αυτά όμως δεν έχουν πλέον σημασία. Η ώρα της κρίσης έχει έρθει και ο κ. Κλάτενμπεργκ έχει μετρηθεί, έχει ζυγιστεί και έχει βρεθεί ελλιποβαρής. Δεν εξέλιξε κανέναν Έλληνα διαιτητή, δεν ανέδειξε κανέναν διαιτητή, δεν έκανε το παραμικρό στον τομέα της εκπαίδευσης, πρακτικά ακύρωσε τους διαιτητές πρώτης γραμμής, αποδόμησε τους Έλληνες διαιτητές, δεν προσέφερε τίποτα στο ποδόσφαιρο, δεν αφήνει πίσω του ίχνος έργου».

Γενικότερα για το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας που εξετάστηκε στο σημερινό Δ.Σ. της Λίγκας, ο κ. Κοσμάς είπε μεταξύ άλλων:

«Λέμε ναι, η ΑΕΚ λέει ναι στην επαγγελματική διαιτησία. Αλλά είναι μείζον, είναι θέμα αξιοπρέπειας και αρχών για το ποδόσφαιρο, αυτή η διαδικασία να έχει τη σφραγίδα της Λίγκας και της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και όχι οποιουδήποτε υπουργού. Είναι θέμα του ποδοσφαίρου και μόνο έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους μας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να λειτουργεί ως υπουργός ποδοσφαίρου. Τέτοια εκτροπή δεν είναι δυνατόν να την ευλογεί το ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να αποφασίζει και να διατάσσει για το ποδόσφαιρο οποιοσδήποτε πολιτικός παράγοντας. Είναι αδιανόητο να θεσμοθετεί για το ποδόσφαιρο οποιοσδήποτε υπουργός. Πρέπει να δούμε ποιοι θα είναι εκείνοι που θα μπουν σε αυτό το κλειστό κλαμπ της επαγγελματικής διαιτησίας. Πώς θα επιλεγούν. Πώς θα τους θωρακίσουμε απέναντι σε οποιαδήποτε ιδέα επηρεασμού. Να κάνουμε πράξη την επαγγελματική διαιτησία. Αλλά να την κάνουμε σωστά, μεθοδικά και οργανωμένα. Θεσμικά και καταστατικά. Εμείς, το ποδόσφαιρο. Όχι ένας υπουργός».