Αρκετές λεπτομέρειες γύρω από το επικείμενο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Χέφερσον Σοτέλδο δίνουν οι Μεξικανοί, κάνοντας λόγο για κρίσιμο 48ωρο στις επαφές με την Τίγκρες.

Οι Μεξικανοί μιλούν για κρίσιμο 48ωρο με φόντο τις επαφές του ΠΑΟΚ με την Τίγκρες, με την υπόθεση να άπτεται των ευθυνών του προέδρου, ενώ για πρώτη φορά υπάρχει και μια (έστω και κατά προσέγγιση) αναφορά στην οψιόν αγοράς που θέλει να βάλει η ομάδα του, καθώς οι Θεσσαλονικείς δουλεύουν την υπόθεση με συγκεκριμένη φόρμουλα συνεργασίας.

Δημοσιεύματα από το Μεξικό, μεταξύ άλλων αναφέρουν και τα εξής: «Οι επόμενες 48 ώρες θα είναι καθοριστικές για την μεταγραφή του Χέφερσον Σοτέλδο δεδομένου ότι η ομάδα της Τίγκρες δεν έχει αγώνα μέσα στο Σαββατοκύριακο, παίρνοντας μια πολύτιμη νίκη κόντρα στην Μαζατλάν, και η ηρεμία επέστρεψε στην ομάδα. 

Ο πρόεδρος της Τίγκρες, Μαουρίτσιο Κουλέμπρο, είναι ο υπεύθυνος για την διαπραγμάτευση της μεταγραφής του Σοτέλδο καθώς η συναλλαγή είναι σημαντική για την ομάδα και ως εκ τούτου δεν θα την χειριστεί ο αθλητικός διευθυντής. Ο Κουλέμπρο θέλει να παραχωρήσει τον Σοτέλδο για να έχει μια διαθέσιμη θέση ξένου προκειμένου να αποκτήσει έναν κεντρικό αμυντικό που λείπει από την ομάδα και δεν μπορεί να τα βρει με παίκτη από το Μεξικό…

Ο Σοτέλδο αποτελεί στόχο του ΠΑΟΚ και οι διαπραγματεύσεις αφορούν εξάμηνο δανεισμό με υποχρεωτική οψιόν αγοράς (σ.σ. ακόμη ελέγχεται το τελευταίο περί υποχρεωτικής). 

Οπως αναφέρουν πηγές κοντά στην ομάδα, η ρήτρα αγοράς του Βενεζουελάνου είναι ανάμεσα στα 3 με 4 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που φαίνεται να ικανοποιεί την διοίκηση της Τίγκρες».