Ο Γιώργος Κονδύλης, ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες του επαγγελματικού μπάσκετ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, βυθίζοντας στο πένθος το άθλημα.

Ο Γιώργος Κονδύλης υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΕΣΑΚ (πλέον γνωστός ως ΕΣΑΚΕ) τη σεζόν 1992-93, έχοντας για χρόνια ρόλο αναπληρωτή γενικού διευθυντή, πριν διαδεχθεί τον Κώστα Ρήγα στη θέση του γενικού διευθυντή.

Στο ξεκίνημα του 2022 συνταξιοδοτήθηκε, αποχωρώντας από τον ΕΣΑΚΕ και αφήνοντας πίσω του μία πορεία 30 ετών.

Ως ένα από τα επιτελικά μέλη του ΕΣΑΚΕ με παρακαταθήκη το έργο 30 χρόνων, ο Σύνδεσμος προχώρησε σε ανακοίνωση με την οποία λέει το δικό του “αντίο” στην “ψυχή” του.

 

Το συγκινητικό “αντίο” του ΕΣΑΚΕ

“Η παρουσία και το όνομα του ήταν ταυτισμένα με τον ΕΣΑΚΕ. Ο Γιώργος Κονδύλης ήταν για 30 χρόνια η «ψυχή» του Συνδέσμου μας. Ο πολύτιμος συνεργάτης των προέδρων και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ο συμπαραστάτης των παραγόντων, των προπονητών, των παικτών των ομάδων, ο δεύτερος πατέρας για τα στελέχη και τους υπαλλήλους του ΕΣΑΚΕ.

Στο άγγελμα του θανάτου του, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 16 Ιουλίου στο νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς» ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη την Πέμπτη 14/7, νιώσαμε συνεπώς να μένουμε «ορφανοί».

Αυτές τις ώρες δεν έχουμε λόγια για να εκφράσουμε την λύπη και την συγκίνηση μας για την απώλεια του Γιώργου Κονδύλη. Εκφράζουμε απλά τα συλλυπητήρια και την συμπαράσταση μας στην σύζυγο του Ιωάννα, τους γιούς του, Νότη και Άκη και όλη την υπόλοιπη οικογένεια και τους οικείους του.

Θα θυμόμαστε τον Γιώργο Κονδύλη για την καλοσύνη, την προθυμία, και την συμπόνια του. Καλό του ταξίδι.

Σε ένδειξη τιμής στην προφορά του Γιώργου Κονδύλη το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ θα καλύψει τα έξοδα της κηδείας του”.

 

Τα συλλυπητήρια της ΕΟΚ

“Ενας άνθρωπος που αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στο μπάσκετ, δεν είναι πια κοντά μας. Ο Γιώργος Κονδύλης, επιτελικό στέλεχος του ΕΣΑΚΕ από την ημέρα ίδρυσης κιόλας του συνδέσμου, έφυγε από τη ζωή σκορπίζοντας τη θλίψη στους δικούς του ανθρώπους μα και σε όλους όσοι τον γνώρισαν έστω και λίγο.

Ο Γιώργος Κονδύλης υπήρξε ένας ευγενικός και πρόσχαρος άνθρωπος, έτσι αντιμετώπιζε κάθε είδους δυσκολία από τις πολλές που υπήρξαν στην καθημερινότητα του χώρου, ήταν ένας καλός συνεργάτης και έτσι κατάφερνε να φέρνει και αποτελέσματα σε ενέργειες που είχαν ουσιαστική συμβολή στη διαρκή πρόοδο του επαγγελματικού μπάσκετ στη χώρα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και στους οικείους του για τη μεγάλη απώλεια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.