Οι επιλογές του Γκουστάβο Πογέτ σήκωσαν για μια ακόμα φορά έντονες συζητήσεις.

Οι απουσίες των Κώστα Φορτούνη και Γιάννη Κωνσταντέλια από τις κλήσεις του για την Εθνική ποδοσφαίρου (ο πρώτος μάλιστα ανακοίνωσε και την απόσυρσή του από την ομάδα) δημιούργησαν ένα αρνητικό κλίμα, ωστόσο ο Ομοσπονδιακός τεχνικός προσπάθησε να δικαιολογηθεί και να ρίξει τους τόνους.

Στις δηλώσεις ενόψει των αγώνων της Εθνικής ποδοσφαίρου με Ολλανδία και Γιβραλτάρ, για τα προκριματικά του Euro 2024, ο Γκουστάβο Πογέτ αναφέρθηκε στις περιπτώσεις του Κώστα Φορτούνη και του Γιάννη Κωνσταντέλια.

Σε ό,τι αφορά στον Φορτούνη, σημείωσε ότι για αγωνιστικούς λόγους δεν επρόκειτο να τον καλέσει, ωστόσο είχε μια φανταστική συζήτηση μαζί του. Αναφερόμενος στον αποκλεισμό του Κωνσταντέλια, τόνισε ότι είχε σχετική κουβέντα και με τον ΠΑΟΚ, όπου εξήγησε το σκεπτικό του, με την ελπίδα ότι τους κάλυψε.

Πάντως, ο Γουστάβο Πογέτ τόνισε ότι δεν πρέπει τέτοια ζητήματα να παίρνουν τόση έκταση, ούτε να ψάχνουν όλοι να βρουν αρνητικά, αλλά αντιθέτως η Εθνική ομάδα όσο γίνεται περισσότερο να στηρίζεται στην προσπάθειά της να επιστρέψει σε μεγάλες διοργανώσεις έπειτα από δέκα ολόκληρα χρόνια.

 

Οι δηλώσεις του Γκουστάβο Πογιέτ

Για τις κλήσεις: “Αρχικά, πιστεύω χρειάζεται να πούμε πόσο καλή επίδοση έχει αυτή ομάδα. Πριν δύο μήνες παίξαμε ένα πολύ καλό ματς με την Ιρλανδία και κερδίσαμε. Παίξαμε και με τη Γαλλία και όλοι ήταν πολύ χαρούμενοι από την εικόνα. Μου φαίνεται αρκετά παράξενη η κατάσταση γιατί ψάχνουν να βρουν κάτι αρνητικό. Εχω πολύ καλές σχέσεις με όλες τις ομάδες. Είχα ένα φανταστικό τηλεφώνημα με τον Φορτούνη, μίλησα και με τον ΠΑΟΚ για τον Κωνσταντέλια”.

Η κατάσταση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα: “Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να βάζουμε εμπόδια στην Εθνική. Δεν υπάρχουν προβλήματα. Είναι όλη σε καλή κατάσταση. Η εθνική έχει μείνει εκτός διοργανώσεων για 10 χρόνια και πρέπει όλοι να τη στηρίξουμε. Μπορούμε να μιλήσουμε για τον Δουβίκα, για τον Κυριακόπουλο για τον Κολοβέτσιο, για τον Γούτα, μπορώ να πω και άλλα ονόματα. Κοιτάμε συνολικά την εθνική. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να μένουν κατ’ ιδίαν. Ελπίζω ο ΠΑΟΚ και ο Φορτούνης να είναι ικανοποιημένοι από τους λόγους”.

Εάν είναι καθαρά και μόνο αγωνιστικοί οι λόγοι που κάποιοι παίκτες βρίσκονται εκτός των τωρινών του επιλογών: “Ο ΠΑΟΚ ξέρει, μπορεί να μην είναι ικανοποιημένος. Κοιτάμε το σύνολο, όχι την ομάδα. Δεν θα πω πως είναι κάποιος καλύτερος από αυτούς που δεν κάλεσα”.

Τι μπορεί να πει στους Ελληνες φιλάθλους για να απομακρύνει την αρνητικότητα: “Πρώτος μου στόχος ήταν να βρεθεί ξανά στο γήπεδο ο κόσμος. Ξεκινήσαμε πολύ καλά. Ο κόσμος πιστεύω θα καταλάβει και θα μείνει στο πλευρό της ομάδας”.

Εάν οι μη κλήσεις ορισμένων παικτών αφορούν στη νοοτροπία ή σε κάτι άλλο πιο σοβαρό: “Είναι πολλοί λόγοι που είναι όλοι μαζί. Ξέρω ποιος είναι τρόπος που θα παίξουμε κόντρα στην Ολλανδία. Οσον αφορά στον Κωνσταντέλια, θα δούμε ξανά την κατάστασή του σε έναν μήνα, στα επόμενα ματς”.

Εάν ο αγώνας με την Ολλανδία είναι ο πλέον κομβικός: “Είναι πολύ σημαντικό ματς. Θα είναι πολύ σημαντικό να φύγουμε από την Ολλανδία με ένα θετικό αποτέλεσμα”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ