Στην Αθήνα βρίσκεται ο Κάρλος Κορμπεράν και είναι ο “εκλεκτός” της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη θέση στην άκρη του πάγκου και γενικός κουμανταδόρος στο ποδοσφαιρικό τμήμα των “ερυθρολεύκων”.

Γράφει ο Γιώργος Χρηστάκης

Ο 39 ετών Ισπανός τεχνικός τα τελευταία εικοσιτετράωρα βρισκόταν πολύ ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού για να αντικαταστήσει τον Πέδρο Μαρτίνς,  οποίος αποχωρεί οριστικά από τους Πειραιώτες, και επί της ουσίας “πληρώνει το μάρμαρο” για την αποτυχία της ομάδας να περάσει στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, αφού αποκλείστηκε από την (σε κάθε περίπτωση άπειρη και περιορισμένων δυνατοτήτων…) Μακάμπι Χάιφα με ισοπαλία 1-1 στο πρώτο παιχνίδι στο Ισραήλ και συντριπτική ήττα με 4-0 στον επαναληπτικό του “Γεώργιος Καραϊσκάκης” την περασμένη Τετάρτη, αγώνας που σηματοδότησε ταχύτατες και δραματικές εξελίξεις στο οικοδόμημα του Ολυμπιακού.

Μόλις τέσσερις ημέρες πριν από την επόμενη ευρωπαϊκή περιπέτεια των Πειραιωτών, αυτή τη φορά με αντίπαλο την Σλόβαν Μπρατισλάβας στο πλαίσιο του Europa League (ο πρώτος αγώνας στο Νέο Φάληρο και ο επαναληπτικός στις 11 Αυγούστου στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας) ο Ισπανός Κάρλος Κορμπεράν, προφανώς με λιγότερες εμπειρίες από τον προκάτοχό του αλλά με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για έναν ιδιαιτέρως φιλόδοξο τεχνικό, είναι λογικό να θέλει να “καλησπερίσει” το κοινό του Ολυμπιακού με μια πρόκριση στα play offs της διοργάνωσης.

Μια τέτοια εξέλιξη άλλωστε, θα αποτελέσει την πιο τονωτική “ένεση” στο ξεκίνημα της δικής του “πορείας ευθύνης” στον πάντοτε απαιτητικό πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο κ. Κορμπεράν είναι πιθανό εντός της ημέρας να “σηκώσει τα μανίκια” και να στρωθεί στη δουλειά, με έναν πρώτο, αλλά διττό στόχο: Να ξεκαθαρίσει στους παίκτες της νέας του ομάδας ότι από σήμερα ξεκινά η δική του εποχή (που σημαίνει προσαρμογή των πάντων στον σχεδιασμό που εκείνος ως έχων την ευθύνη θα καταρτίσει) και φυσικά η δίχως άλλο “υποχρέωση πρόκρισης” απέναντι στους Σλοβάκους.

Σε ό,τι αφορά βεβαίως την αγωνιστική νοοτροπία, το στυλ παιχνιδιού, την αξιοποίηση στο μέγιστο των δυνατοτήτων του έμψυχου υλικού της ομάδας και την ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση, αυτά είναι ζητήματα που δεν έχει τον απόλυτο χρόνο να τα επιλύσει άμεσα.

Ενα είναι το βασικό στοιχείο που θεωρείται απαραίτητο να τονιστεί από την πρώτη κιόλας στιγμή και εκεί δεν θα πρέπει να χωρέσει ούτε δευτερόλεπτο αμφισβήτησης: Η θέληση όλων στον Ρέντη να ακολουθήσουν τα βήματα του νέου αγωνιστικού “αφεντικού”:  Σκληρή δουλειά, πειθαρχία και επίγνωση της κατάστασης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα.

Ο Ισπανός προπονητής θα διαμορφώσει το δικό του παζλ σε ό,τι αφορά τη δική του φιλοσοφία, όλοι ανεξαιρέτως έχουν την υποχρέωση να στηρίξουν το μοντέλο που έχει στον νου του και κατόπιν, μετά την ευρωπαϊκή πρόκριση,  όλα τα υπόλοιπα (μεταγραφές κ.λπ.) θα μπορέσουν να μπουν σε μια σταθερή τροχιά.