Για περίπου τρεις μήνες, οι Πέμπτες θα έχουν τεράστια σημασία για Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Κι αυτό διότι οι τρεις πρώτες ελληνικές ομάδες αγωνίζονται στους ομίλους του Europa League και ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης σε αυτούς του Conference League. Η παρουσία των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων στους ομίλους των διοργανώσεων κρίνεται ζωτικής σημασίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους βαθμούς που μπορούν να προσφέρουν στη χώρα.

Εκτός όμως από το κίνητρο αυτό, θα έχουν πολλούς παραπάνω λόγους, ώστε να κυνηγήσουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και αυτά δεν είναι άλλα από τα οικονομικά. Αναφορικά με το Europa League, που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, τα δεδομένα είναι πολύ ισχυρά.

Μέχρι στιγμής οι τρεις ομάδες έχουν εξασφαλίσει 3.630.000 ευρώ μόνο από την παρουσία τους στους ομίλους. Από εκεί και πέρα, κάθε νίκη στον όμιλο δίνει μπόνους στον σύλλογο ύψους 630.000 ευρώ, ενώ κάθε ισοπαλία αξίζει 210.000 ευρώ. Αν θελήσουμε να πάμε και στα λίγο πιο μακροχρόνια, ο πρώτος του κάθε ομίλου παίρνει μαζί του 1,1 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο δεύτερος +550.000 ευρώ και ο τρίτος 300.000 ευρώ.

Ενδιαφέρον ελληνικό υπάρχει όμως και για το Conference League, εκεί όπου θα μπει ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να βρίσκεται στη χαμηλότερη κατηγορία των ευρωπαϊκών Κυπέλλων, όμως τα ποσά είναι διόλου ευκαταφρόνητα. Μόνο με την παρουσία τους στον όμιλο οι Θεσσαλονικείς εξασφάλισαν 2.940.000 ευρώ, ενώ με κάθε νίκη απέναντι σε Ελσίνκι, Άιντραχτ και Αμπερντίν παίρνουν 500.000 ευρώ. Με ισοπαλία αποκομίζουν 166.000 ευρώ.

Παράλληλα και εδώ παρουσιάζεται ενδιαφέρον για τις τελικές κατατάξεις στον όμιλο, καθώς ο πρώτος παίρνει 650.000 ευρώ και ο δεύτερος 325.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ