Στα 37 του χρόνια ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ είπε «αντίο» στο επαγγελματικό μπάσκετ, μέσω δήλωσής του που διένειμε στα social media ο εκπρόσωπος του Σέρβου φόργουορντ, Μίσκο Ραζνάτοβιτς.

Ο παίκτης που ξεδίπλωσε το εξαιρετικό του ταλέντο στα ευρωπαϊκά γήπεδα, αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, εκτιμώντας ότι έφτασε πλέον το πλήρωμα του χρόνου.

Το 2009 πέρασε για λίγο από την Ελλάδα με τα χρώματα του Πανιωνίου, στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Κάχα Λαμποράλ, ακολούθησε η Καντού, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Γαλατά Σαράι, η Ολύμπια Μιλάνο και έκλεισε την καριέρα του φορώντας τη φανέλα της Μπούντουτσνοστ.

 

Η δήλωσή του

«Τα τελευταία 21 χρόνια, είχα το προνόμιο να κάνω τη δουλειά μου παιχνίδι, να κερδίζω, να χάνω, να μαθαίνω, να ξεπερνάω τα όρια και να σπάω τα δικά μου ρεκόρ μετά την ήττα.

Κάθε φορά ήταν τιμή, προνόμιο και χαρά να βγαίνω στο γήπεδο και να παίζω μόνο μπάσκετ. Είχα την τύχη να δουλέψω με μερικούς από τους καλύτερους προπονητές και παίκτες που γνωρίζω.

Μετά από δύο δεκαετίες, δώδεκα συλλόγους, οκτώ πόλεις και επτά χώρες, φεύγω από το παιχνίδι γεμάτος και ικανοποιημένος. Δε μετανιώνω για τίποτα. Με αυτή την τελευταία σεζόν, έκανα τον κύκλο μου.

Ευχαριστώ όλους όσους ήταν μαζί μου με οποιονδήποτε τρόπο ανά πάσα στιγμή».