Μετά τον αποκλεισμό από την Λέφσκι, ένα από τα θέματα που άνοιξαν για τον ΠΑΟΚ, είναι το μέλλον της σχέσης με τους Ντόουγκλας Αουγκούστο και Γιάσμιν Κούρτιτς, που έχουν καταφέρει να δημιουργούν συνεχώς προβληματισμό για την παρουσία τους στην ομάδα και δεν έχουν πείσει ότι μπορούν να αποτελέσουν βασικά στηρίγματα στην δημιουργία της νέας ομάδας που προσπαθεί να χτίσει ο “δικέφαλος του βορρά”.

Σύμφωνα με το sfina.gr, sτην Τούμπα δεν είναι καθόλου αρνητικοί στο ενδεχόμενο πώλησης του Βραζιλιάνου και αποχώρησης του Σλοβένου, κάτι που θα δημιουργούσε και χώρο στο μπάτζετ για να έρθουν άλλοι δύο παίκτες με άλλα χαρακτηριστικά, πρώτης γραμμής, ωστόσο το ερώτημα είναι πόσο εφικτό είναι να συμβεί αυτό άμεσα.

Οπως είναι γνωστό, το συμβόλαιο του Ντόουγκλας με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι.

Ωστόσο, αν και έως πριν μία-δύο εβδομάδες υπήρχε η σκέψη για ανανέωση με ετήσιες απολαβές πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, πλέον στον ΠΑΟΚ επιθυμούν την πώληση του παίκτη.

Για τον 25χρονο μέσο, ήταν γνωστό από το περασμένο καλοκαίρι, το ενδιαφέρον της Αλ Σαμπάμπ (μάλιστα στην Τούμπα είχε φτάσει και πρόταση 4.000.000 ευρώ), το οποίο αναθερμάνθηκε και φέτος, χωρίς όμως να είχε προκύψει επίσημη κρούση.

Ωστόσο, πλέον η αραβική ομάδα δεν έχει στο στόχαστρό της τον Ντόουγκλας, γιατί έχει κλείσει τον Κριχόβιακ από την Κράσνονταρ, που πέρυσι αγωνίστηκε στην ΑΕΚ δανεικός.

Πάντως, εδώ και δύο μέρες υπάρχει κινητικότητα και από πλευράς Μπότο για να διαπιστωθεί κατά πόσο μπορεί να βρεθεί μία αξιόλογη πρόταση για τον Ντόουγκλας και να πουληθεί.

Ο Βραζιλιάνος έχει δημιουργήσει την αίσθηση ότι η ομάδα δεν μπορεί να στηριχθεί πάνω του και φυσικά δεν μπορεί να του δώσει τον ρόλο του ηγέτη που διατυμπάνιζε στην αρχή της περιόδου.

Σε ό,τι αφορά στην περίπτωση του Κούρτιτς, προς το παρόν τουλάχιστον, η στάση της Πάρμα δεν επιτρέπει ουσιαστικές εξελίξεις.

H ιταλική ομάδα, από την οποία τυπικά φαίνεται ο ΠΑΟΚ να έχει δανειστεί τον Σλοβένο, έχει το 20% των δικαιωμάτων του και κατά συνέπεια το δικαίωμα να αρνείται την μεταγραφή του σε ανταγωνίστρια ομάδα της γειτονικής χώρας.

Κάπως έτσι, τόσο η πρόταση της Πίζα μπλοκάρεται από την στάση της Πάρμα και δεν επιτρέπει να υπάρξει εξέλιξη.

Ενδιαφέρον από ομάδα άλλης χώρας, μέχρι τώρα δεν είχε προκύψει, οπότε και ο Κούρτιτς και ο ΠΑΟΚ που δεν έχει πρόβλημα (μάλλον το αντίθετο) να αποτινάξει από το μπάτζετ του ένα συμβόλαιο 1.300.000 ευρώ είναι αναγκασμένοι να περιμένουν μέχρι να βρεθεί μια καλύτερη λύση.