Το Υπουργείο Παιδείας τερματίζει την αγωνία χιλιάδων υποψηφίων, καθώς μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουλίου, θα δημοσιεύσει τις βάσεις 2022 για όλες τις σχολές.

Το υπουργείο Παιδείας, υπογραμμίζει ότι θα υπάρξει αύξηση στους εισαχθέντες στα δημόσια ΙΕΚ.

 

Βάσεις 2022: Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

Όπως και πέρσι, οι υποψήφιοι μπαίνοντας στη διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν:

* Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

* Τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο Ονομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

μπορούν να δουν το τμήμα ή τη σχολή εισαγωγής τους.

Επίσης, οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα των βάσεων 2022 και με sms στο κινητό, αν έχουν γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική ανάρτηση, τα αποτελέσματα των επιτυχόντων για τις βάσεις 2022 θα αναρτηθούν στα Λύκεια όλης της χώρας.

Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

 

Βάσεις: Μέχρι 500 μόρια κάτω οι δημοφιλείς σχολές

Σχεδόν συνολικά πτώση των βάσεων εισαγωγής δείχνουν οι εκτιμήσεις για τις βάσεις των Πανελληνίων για το 2022, λόγω των πολλαπλών επιδόσεων που προκύπτουν από τους διαφορετικούς συντελεστές βαρύτητας. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι δημοφιλείς σχολές, που βρίσκονται στις πρώτες επιλογές χιλιάδων υποψηφίων, καταγράφουν τις περισσότερες απώλειες. Συγκεκριμένα, νομικές, ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές θα παρουσιάσουν απώλειες ακόμη και άνω των 500 μορίων.

Χαρακτηριστικά, εκτιμάται ότι η Νομική Αθήνας θα χάσει το όριο των 18.000 μορίων, με τις εκτιμήσεις να την τοποθετούν μεταξύ 17.550 και 17.650 μορίων.

Η μεγάλη έκπληξη και φέτος θα είναι οι σχολές και τα τμήματα Οικονομίας, καθώς στο σύνολό τους θα καταγράψουν άνοδο της τάξης των 200-300 μορίων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Ειδικότερα, οι λίγες υψηλόβαθμες σχολές άνω των 17.000 μορίων θα εμφανίσουν μια μικρή πτώση έως και 250 μορίων, ενώ από τις σχολές που κινούνται από 16.000 και κάτω, θα καταγραφούν ανοδικές τάσεις.