Η Ρωσία επιδιώκει ανατροπή της ουκρανικής κυβέρνησης, ανέφερε ο Σεργκέι Λαβρόφ, ρίχνοντας “καυτό λάδι” στα έως τώρα δεδομένα του πολέμου με την Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες, σε ό,τι αφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία, η ρωσική πολιτική ηγεσία έχει σκληρύνει δημοσίως τις θέσεις της.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Λαβρόφ απείλησε ότι πέραν της περιοχής του Ντονμπάς, όπου επικεντρώνονται οι εχθροπραξίες το τελευταίο χρονικό διάστημα, θα τεθούν υπό κατοχή και άλλα εδάφη.

Με δεδομένες τις παραδόσεις όπλων που έχουν μεγαλύτερο δραστικό βεληνεκές από τη Δύση στον ουκρανικό στρατό, είναι απαραίτητο να απωθηθούν περαιτέρω οι δυνάμεις του Κιέβου από τις περιφέρειες Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ, που συγκροτούν το Ντονμπάς.

Οπως είναι γνωστό, η Μόσχα έχει αναγνωρίσει τις φιλορωσικές αρχές των δύο Περιφερειών, ως ανεξάρτητες «Λαϊκές Δημοκρατίες»

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Σεργκέι Λαβρόφ διαβεβαίωνε ότι η Μόσχα «δεν σχεδιάζει» να προκαλέσει «αλλαγή καθεστώτος» στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Τότε μάλιστα, είχε επισημάνει ότι επαφίεται στον ουκρανικό λαό να επιλέγει τους ηγέτες του.

Πηγή: newsbomb.gr