Εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων μέχρι το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία θα παραμείνει η Ρωσία, όπως ξεκαθάρισε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ο πρόεδρος της UEFA μίλησε στο «Metropolitan» της Σλοβενίας και ξεκαθάρισε ότι οι σύλλογοι κι οι εθνικές ομάδες της Ρωσίας θα παραμείνουν αποκλεισμένες «μέχρι το τέλος του πολέμου».

Να θυμίσουμε ότι UEFA και FIFA απέκλεισαν τις ομάδες της χώρας, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, το έπραξαν με κοινή ανακοίνωση στις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τερμάτισε τη χορηγική συμφωνία που είχε με την Gazprom, τον ρωσικό «γίγαντα» του φυσικού αερίου που ήταν μεγάλος χορηγός του ευρωπαϊκού οργανισμού.

Ο Τσέφεριν δήλωσε για την Gazprom ότι: «Ήταν απλώς μια συμβολική πράξη. Είναι δύσκολο να διαφημίσεις αυτή την εταιρεία στα γήπεδα όπου εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν τους αγώνες μετά την έναρξη ενός πολέμου. Λυπάμαι αλλά έτσι είναι, αλλά έπρεπε να το κάνουμε. Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι οι άνθρωποι που φωνάζουν πιο δυνατά γι΄ αυτό, είναι εκείνοι που συνεχίζουν να αγοράζουν αέριο από την ίδια εταιρεία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ