Ο Μίκαελ Σουμάχερ βρίσκεται σε διαδικασία μακράς αποκατάστασης και όπως είναι φυσικό, έχει αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας.

Μάλιστα, έχουν περιοριστεί και οι κοινωνικές του επαφές, καθώς πλέον είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που βλέπουν τον Γερμανό πιλότο.

Ενας από αυτούς, είναι ο πρώην επικεφαλής της Scuderia Ferrari και πρώην πρόεδρος της FIA Ζαν Τοντ, ο οποίος προχώρησε σε κάποιες εξαιρετικά σημαντικές δηλώσεις για τον «θρυλικό» οδηγό της Formula 1.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην Κολονία, όπου βρέθηκε για να παραλάβει μαζί με την οικογένεια του, το κρατικό βραβείο του ΝόρντχαϊνΒεστφάλεν.

Πρόκειται για την υψηλότερη διάκριση για πολίτη και παρέχεται σε όσους έχουν γεννηθεί στην περιοχή και έχουν μεγάλη προσφορά στον τομέα τους.

Σε αυτή την πολύ σημαντική στιγμή, ο Ζαν Τοντ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον καλό του φίλο Μίκαελ Σουμάχερ και αποκάλυψε ότι ακόμη και σήμερα βλέπουν μαζί αγώνες.

 

Οι δηλώσεις του Ζαν Τοντ στο RTL

«Δεν τον έχω αφήσει μόνο του. Εκείνος, η Κορίνα και η οικογένειά μου, είχαμε τόσες ξεχωριστές εμπειρίες μαζί. Η ομορφιά του τι έχουμε ζήσει είναι μέρος μας. Δεν μου λείπει ο Μίκαελ, τον βλέπω. Ναι είναι αλήθεια, παρακολουθώ αγώνες με τον Μίκαελ. Αλλά σίγουρα, αυτό που μου λείπει, είναι όλα όσα κάναμε μαζί».